Οι Ιταλοί "αδερφοί" από την Cava de' Tirreni ξεναγήθηκαν στη Βέροια

Στα αξιοθέατα της Βέροιας και στα γραφικά στενά της πόλης ξεναγήθηκε η αντιπροσωπεία του Ιταλικού Δήμου Cava de’ Tirreni, με επικεφαλής της αντιπροσωπείας τον Δήμαρχο του ιταλικού δήμου Vincenzo Servalli, μία μέρα μετά την αδελφοποίηση του Δήμου της Ιταλικής Δημοκρατίας με τον Δήμο Βέροιας

Το έργο της ξενάγησης ανέλαβε ο ιταλομαθής δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Λεωνίδας Ακριβόπουλος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης με τον ειδικό συνεργάτη του Δ. Βέροιας στον τομέα Τουρισμού Γιάννη Βαλαχή.

Οι Ιταλοί προσκεκλημένοι της Βέροιας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, την Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας, το Βήμα του Απ. Παύλου, την πλ. Ωρολογίου, την Εβραϊκή Συναγωγή, την συνοικία της Μπαρμπούτας και την παρόχθια περιοχή μέχρι την γέφυρα Καραχμέτ. 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας από την Cava de' Tirreni έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θρησκευτικά μνημεία της Βέροιας, σχολιάζοντας την συνύπαρξη των τριών θρησκευτικών κοινοτήτων που πέρασαν από την πόλη (Χριστιανική, Μουσουλμανική, Εβραϊκή), ενώ με δέος αντίκρισαν το Βήμα του Απ. Παύλου όπου - κατά την παράδοση - μίλησε στους Βεροιείς ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, λίγα χρόνια πριν βρεθεί στην Ιταλία δύο φορές, όπου και τελικά μαρτύρησε, επί Αυτοκρατορίας του Νέρωνα.

Η αδελφοποίηση με τον Δήμο Cava de’ Tirreni άνοιξε προς... Δυσμάς την "διπλωματία" του Δήμου Βέροιας, αφού έχει ήδη αδελφοποιηθεί - μεταξύ άλλων - και διατηρεί επαφές με τον Δήμο Στροβόλου στην Κύπρο, Καζανλούκ στην Βουλγαρία, Ούζιτσε στην Σερβία, Κούρσκ και Πούσκιν στην Ρωσία και Άργους - Μυκηνών στην Ελλάδα. 

Η Cava de' Tirreni είναι πόλη και δήμος στην περιοχή της Καμπανίας, στην Ν. Ιταλία, στην επαρχία του Σαλέρνο, 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σαλέρνο και 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Νάπολης. Βρίσκεται σε μια πλούσια καλλιεργημένη κοιλάδα που περιβάλλεται από δασώδεις λόφους και αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο. Σύμφωνα με απογραφή του 2023, έχει περίπου 50.000 κατοίκους, 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο