2ο Γυμνάσιο Βέροιας – Η πιο υπέροχη δράση

 

ΔΤ: Αυτή την εβδομάδα τελειώνουν τα μαθήματα στα Γυμνάσια όλης της χώρας και στα περισσότερα σχολεία γίνεται η παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που εκπονήθηκαν από τους καθηγητές μαζί με  τους μαθητές  σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. 

Ως εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Βεροίας αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την εμπειρία που έζησα σε μια τέτοια δράση του σχολείου, όπου ορισμένοι μαθητές του σχολείου δεν απέκτησαν απλά μια εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από αυτές τις δράσεις, αλλά κυριολεκτικά μας δίδαξαν.

Λίγες μέρες πριν το Πάσχα η κυρία Βέρρου Κατερίνα φιλόλογος του σχολείου μαζί με την κυρία Αθηνά Λάσκαρη, σχολική νοσοκόμα, αποφάσισαν μαζί με την βοήθεια των παιδιών να ζωγραφίσουν πασχαλινές λαμπάδες για την ενορία της Υπαπαντής Βεροίας. Η έγκριση από την διευθύντρια του σχολείου κ. Μαριάνα Λούκα δόθηκε άμεσα και η συμμετοχή των παιδιών υπήρξε μεγάλη. 

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως τα παιδιά αυτά εργάστηκαν μετά το πέρας των μαθημάτων για πολλές ώρες. Δηλαδή μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος,  από τις δύο η ώρα μέχρι και τις έξι το απόγευμα κάποιες φορές, αγνοώντας κόπο, κούραση, φορτωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ακόμα και μεσημεριανό φαγητό. 

Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό, αλλά αυτό που μας ενθουσίασε ήταν η προσφορά και η εργατικότητα των παιδιών για έναν τέτοιο σκοπό. Το 2ο Γυμνάσιο Βέροιας με την εργατικότητα της Διευθύντριας και όλου του συλλόγου απέδειξε πως παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία καθώς και τα αρνητικά σχόλια ορισμένων μέσων ενημέρωσης παρέχουν παιδεία υψηλής ποιότητας.

Ως εφημέριος του ιερού ναού Υπαπαντής μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και όλους τους ενορίτες εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδιά που συμμετείχαν καθώς και στις υπεύθυνες καθηγήτριες. Πολλά ευχαριστήρια στην Διευθύντρια και σε όλο τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου για την αμέριστη αρωγή τους σε αυτή τη δράση. Πολλές ευχές στους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν . Να τα χαίρονται, να είναι γερά και να προκόβουν πάντα.

Λεωνίδας Αφεντούλης

Ιερέας - Θεολόγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο