Ένα ακόμη κυβερνητικό βήμα προς την περαιτέρω υποβάθμιση του Νομού Ημαθίας επετεύχθη, θύμα αυτή την φορά ο Δήμος Αλεξάνδρειας


ΔΤ από το Συντονιστικό Γραφείο Νέας Αριστεράς Ημαθίας Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη καταργούνται 113 ειρηνοδικεία της χώρας μεταξύ αυτών και το ειρηνοδικείο Αλεξάνδρειας.

Η κυβέρνηση στην βάση μιας νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση προχωρά σε ρυθμίσεις που δεν αντιμετωπίζουν καμιά από τις παθογένειες του δικαστικού συστήματος όπως την υποστελέχωση , τις ελλείψεις στις υποδομές, τις χαμηλές αποδοχές των δικαστικών υπαλλήλων αντιθέτως κάνουν την πρόσβαση ακριβότερη και δυσκολότερη για τους πολίτες.

Η Ημαθία και ο Δήμος Αλεξάνδρειας βρίσκονται για ακόμα μια φορά απροστάτευτοι μπροστά στις πολιτικές της κυβέρνησης με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές του νομού να σφυρίζουν αδιάφορα.

Για την Νέα Αριστερά τα θέματα δικαιοσύνης και η υποχρέωση της πολιτείας να την εξασφαλίζει είναι κυρίαρχο ζήτημα.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ η δικαιοσύνη αποτελεί ακόμα ένα πεδίο εφαρμογής αντικοινωνικών πολιτικών που στοχεύουν στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, στον αφανισμό του μικρού δικηγορικού γραφείου, στη μείωση του προσωπικού στα δικαστήρια και στο περαιτέρω κλείσιμο δομών.

Σε κάθε περίπτωση καθώς το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη θέματα τοπικότητας και δυσκολιών στις μετακινήσεις  είναι βέβαιο πως το μάρμαρο θα πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι πολίτες καθώς το νομικό κόστος θα αυξηθεί ενώ οι καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης θα συνεχιστούν αν δεν διογκωθούν.


Συντονιστικό Γραφείο Νέας Αριστεράς Ημαθίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο