Η Λιάνα Κανέλλη ομιλήτρια σε εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια (13/5)

ΔΤ Στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιούνη, θα επισκεφθεί τη  Βέροια η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΚΚΕ.

Με αφορμή την επίσκεψή της, η ΚΟ  Ημαθίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΤΗ ΧΑΓΗ – Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΛ. ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ» την Δευτέρα   13  Μαίου 2024. Η παρουσίαση του βιβλίου από την ίδια θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στον πολυχώρο  της  Ελιάς  στη  Βέροια

Είκοσι πέντε χρόνια μετά από τον πόλεμο και τη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία και είκοσι χρόνια μετά από τη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η για πρώτη φορά απόδοση και δημοσίευση στα ελληνικά, ολόκληρης της κατάθεσης της Λιάνας Κανέλλη σε αυτή, έχει αποδέκτες όλους εκείνους που δεν ξέχασαν και όλους εκείνους που δεν ξέρουν και αναζητούν να μάθουν την αλήθεια.

Όσους πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για την ειρήνη μέσα από το δρόμο της αντιπαράθεσης με τον καπιταλισμό, που κυοφορεί και γεννά τον πόλεμο.

Η παρούσα έκδοση, προσφέρει μια καλή. αλλά εξαιρετικά πικρή γεύση τι σημαίνει ιμπεριαλιστικό δίκαιο, Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, Δικαστήριο της Χάγης. Κατά πόσο και για ποιον προσφέρουν "δικαιοσύνη" επιλύουν ζητήματα και από ποια σκοπιά.

Εκείνη την χρονική περίοδο και ευρύτερα από την αρχή της δεκαετίας του 90΄, μόνο το ΚΚΕ, στη χώρα μας, προειδοποίησε, για το τι ερχόταν.

Το ΚΚΕ ήταν το μοναδικό κόμμα που με πολιτική σταθερότητα και πράξεις, κατήγγειλε τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τη συμμετοχή της Ελλάδας, με αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη συναίνεση της ΝΔ, που έδιναν "Γη και ύδωρ" στο ΝΑΤΟ.

Στην ίδια ρότα και το τότε κόμμα του Συνασπισμού, που έπαιρνε μια ενδιάμεση υποκριτική θέση, έλεγε όχι στον πόλεμο ενώ αναγνώριζε το ιμπεριαλιστικό ψέμα περί εθνοκάθαρσης.

Το ΚΚΕ, γνωρίζοντας τον συσχετισμό δυνάμεων, αξιοποίησε το συνταγματικό άρθρο που προέβλεπε ότι η διέλευση ξένων στρατευμάτων έπρεπε να επικυρωθεί από την Βουλή. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε μια τέτοια συζήτηση στη βουλή, και σήμερα εμφανίζεται ως το κόμμα παράδειγμα σεβασμού του Συντάγματος, πιστού οπαδού της δημοκρατικής συμπεριφοράς (...)

Την ίδια μέρα, που ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας στο πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" γραφόταν: "Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ δεν ταιριάζει σε κανένα Ελληνόπουλο!". Ηταν ή έναρξη μιας μεγάλης πρωτοβουλίας κομματικής δράσης αλλά και συμβολής στην ανάπτυξη τεράστιων κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα λαού, νεολαίας.

Καλούμε το λαό της  Ημαθίας, κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αγωνιά για τις εξελίξεις που μυρίζουν μπαρούτι, στις 9 Ιούνη να ψηφίσει ΚΚΕ, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στην πολεμοκάπηλη ΕΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Να σταθεί με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, παλεύοντας για την φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής της αστικής πολιτικής εξουσίας, για την εργατική εξουσία του λαού. Η μάχη των Ευρωεκλογών, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να δώσει νέα δύναμη στο κίνημα κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενάντια στην ιμπεριαλιστική και πολεμοκάπηλη ΕΕ. Στις 9 Ιούνη αυτό το μήνυμα μπορεί να το εκφράσει μόνο το ΚΚΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο