Η ΕΛΜΕ Ημαθίας για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ημαθία

ΔΤ από την ΕΛΜΕ Ημαθίας Πληροφορηθήκαμε ότι ο κ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί την Παρασκευή 17/5 το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Ριζωμάτων, ώστε να ανακοινώσει από εκεί την έναρξη λειτουργίας του επονομαζόμενου «Ψηφιακού σχολείου».

Πάνω σε αυτό δεν ήταν δυνατόν ως ΕΛΜΕ Ημαθίας να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότ

 A. η επίσκεψη αυτή γίνεται σε ένα σχολείο που συχνά «απειλείται» με κλείσιμο, με τη δικαιολογία του ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή του νομού Ημαθίας και με λιγότερους μαθητές/τριες από τα πολυπληθή τμήματα των σχολείων στα αστικά κέντρα. Μήπως αυτή η επίσκεψη είναι προμήνυμα της κατάστασης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και «ψηφιακή λειτουργία» τους για να γλιτώσουμε χρήματα με ψηφιακή διδασκαλία σε βάρος των μαθητών;

Β. Οι σχολικές επιτροπές φέτος δεν μπορούν να καλύψουν τα βασικά λειτουργικά έξοδα (προμήθεια πετρελαίου, είδη υγιεινής, χαρτί φωτοτυπικού, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, κ.ά), λόγω της μείωσης  της χρηματοδότησης από πέρσι στο 1/3, γεγονός που θα οδηγήσει σε αδυναμία κάλυψης της αναπαραγωγής των βιβλίων. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος του υπουργείου. Επιδιώκει η κοινωνία και οι εργαζόμενοι να «συνηθίσουν» την ανυπαρξία βιβλίων και την αντικατάστασή τους από φωτοτυπίες και cd στο όνομα του ψηφιακού βιβλίου. Το υπουργείο παιδείας με την κατάργηση του Οργανισμού Έκδοσης Σχολικών Βιβλίων είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της καθυστέρησης.

Η κυβέρνηση και οι πολιτικές που επιβάλουν την μειοδοσία παιδείας καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν.

Καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στη μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε "ψηφιακό φροντιστήριο", που έχει υποβαθμίσει την εκπαίδευση σε χώρες όπως η Αμερική όπου εφαρμόζεται κατά κόρον!

Γονείς, κηδεμόνες, μαθήτριες/ες και εκπαιδευτικοί είμαστε ανυποχώρητοι/ες μπροστά στην ανάγκη για ποιοτική, αποκλειστικά δια ζώσης εκπαίδευση, που αξίζει σε όλα τα παιδιά μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο