Ο υπ. Ευρωβουλευτής του "Κόσμου" Πέτρος Κόκκαλης επισκέφθηκε την Ημαθία

Ο Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής και ιδρυτής του πράσινου πολιτικού κόμματος «Κόσμος» και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής του "Κόσμο", επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 την Ημαθία, όπου είχε επαφές με φορείς του αγροτικού κλάδου.

Ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε το εργοστάσιο κομπόστας «ΑΛΜΕ», συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας Τάσο Χαλκίδη, όπου και συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Πέτρο Αλαγκιοζίδη και έπειτα επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό «Νέος Αλιάκμων», όπου είχε συνάντηση με την διοίκηση του Συνεταιρισμού. 

Το απόγευμα της Πέμπτης (16/5) βρέθηκε στην Κουλούρα Ημαθίας και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει με αγρότες της περιοχής. 

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στα πρόσφατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τόσο με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι οποίες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό κόστισαν 3,5 δις ευρώ μόλις για τις δημόσιες υποδομές, όσο και με τη φωτιά στον Έβρο. Τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να προβλέπει και να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις φυσικών φαινομένων, για την αποφυγή των ακραίων σκηνικών της Θεσσαλίας και του Έβρου.

Η πολιτική δύναμη του πράσινου κόμματος εστιάζει στο να πιέζει τα άλλα κόμματα εξουσίας και να πασχίζει για την ολοκλήρωση διαδικασιών όλων των τομέων.

Στο πλευρό του Πέτρου Κόκκαλη, κατά την περιοδεία του στην Ημαθία, ήταν και υποψήφια ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος, Χρύσα Χατζηθεοδώρου.


Λίγα λόγια για το πολιτικό κόμμα «Κόσμος»

Ο "Κόσμος" είναι πράσινο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 2024 από τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, τη Μαρία Βασιλάκου και τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη. Γραμματέας του κόμματος είναι ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο «Κόσμος» ιδρύθηκε το 2019 από τον Πέτρο Κόκκαλη, ως κίνηση πολιτών με οικολογικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα εντάχθηκε στην «Προοδευτική Συμμαχία», μια προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο Κόκκαλης συμμετείχε στις ευρωεκλογές του 2019 ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εξελέγη.

Τον Νοέμβριο του 2023, ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ λίγους μήνες αργότερα αποχώρησε από την πολιτική ομάδα της Αριστεράς και προσχώρησε στους Πράσινους.

Τον Φεβρουάριο του 2024, ο «Κόσμος» ιδρύθηκε και επίσημα ως πολιτικό κόμμα, με τον Κόκκαλη, τη Μαρία Βασιλάκου και τον Παπαγιαννάκη να αποτελούν τη διοικούσα επιτροπή. Τον Μάρτιο, εξελέγησαν τα προσωρινά όργανα του Κόσμου, ενώ ο Κόκκαλης αναδείχθηκε γραμματέας του κόμματος.

Το ίδιο έτος, στις 9 Απριλίου, ανακοινώθηκε η συμμετοχή του κόμματος Βολτ Ελλάδας στο ψηφοδέλτιο του Κόσμου. Στις 18 Απριλίου ανακοινώθηκε η συμμετοχή του κόμματος «Πράσινοι - Οικολογία» στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, μετά την υπογραφή διμερούς συμφωνίας μεταξύ των συμπροέδρων Βασιλικής Γραμματικογιάννη και Ηλία Γιαννίρη με τον Πέτρο Κόκκαλη.

Ρεπορτάζ: Ευγένιος Βαρακλής



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο