Αγρότες Σκύδρας: 60 λεπτά το κιλό ή τα ροδάκινα θα σαπίσουν στα δέντρα - Αναμένονται ενέργειες και από τους Ημαθιώτες αγρότες

Αποφασιμένα να αφήσουν τα συμπύρηνα ροδάκινά τους στα δένδρα εμφανίζονται τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Δ. Σκύδρας στην Π.Ε. Πέλλας, αν δεν "πιάσουν" τα προϊόντα τους την ελάχιστη τιμή των 0.60 ευρώ/κιλό. 

Μάλιστα, οι αγρότες της γειτονικής Πέλλας είναι σε επαφή με τους Αγροτικούς Συλλόγους της Ημαθίας, γεγονός που δείχνει πως το καλοκαίρι θα είναι... θερμό στον ευαίσθητο τομέα του συμπύρηνου. Άλλωστε, οι αγρότες από Ημαθία και Πέλλα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και για αυτό είναι πολλοί οι κοινοί τους αγώνες. 

Εν αναμονή σχετικών ενεργειών και από τους αγρότες της Ημαθίας...


Δείτε την ανακοίνωση που έστειλε στο InVeria.gr ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας: 

Ο αγροτικός σύλλογος Σκύδρας αποφάσισε για 60 λεπτά τιμή για το βιομηχανικό ροδάκινο,και κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους ή να αφήσουμε τους καρπούς ασυγκόμιστους πάνω στα δέντρα.

Σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2024 έλαβε χώρα στο Πνευματικό κέντρο Σκύδρας η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας, με θέματα τα τρέχοντα και ιδιαίτερα για την τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου.

Κατόπιν συζήτησης στην γενική συνέλευση, αποφασίστηκαν οι εξής προτάσεις προς διεκδίκηση:

Τιμή εκκίνησης του βιομηχανικού ροδάκινου 60 λεπτά - κι αυτό διότι σύμφωνα με μελέτη του ΥπΠΑΑΤ, έτους 2018, το κοστολόγιο ήταν στα 38 λεπτά. Από τότε ως τώρα το κοστολόγιο έχει εκτιναχθεί κι έχει ξεπεράσει τα 45 λεπτά και αν υπολογίσουμε μια μερική ακαρπια που υπάρχει, η τιμή των 60 λεπτών θεωρείται ως μια τιμή επιβίωσης για τον Έλληνα ροδακινοπαραγωγό.

Επίσης ,αποφασίστηκε η αυθημερόν τιμολόγηση των προϊόντων από τους κονσερβοποιούς, όπως ακριβώς τιμολογούν από την πρώτη στιγμή και οι αγρότες. 

Επίσης, στην προγραμματισμένη για την άλλη εβδομάδα συνάντηση όλων των αγροτικών Συλλόγων Πέλλας - Ημαθίας, αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση να προταθεί μια συνάντηση απ' ευθείας με την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος, με θέμα την τιμή και τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων. Δηλαδή, όχι όπως πέρσι, που γίνονταν παραλαβή μια μέρα και δύο όχι.

Ακόμη αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση με τους προέδρους των συνεταιρισμών -οι οποίοι δεν παρέστησαν ως όφειλαν στην γενική συνέλευση- με σκοπό να γίνει ενημέρωση για την τιμή που αποφασίστηκε, καθώς και να ενημερώσουν οι συνεταιριστές για τις προθέσεις τους, σχετικά με την τιμή, αλλά και τον τρόπο διαπραγματεύσης τους με τους κονσερβοποιούς.

Για όλα τα παραπάνω η γενική συνέλευση είναι αποφασισμένη σε επόμενη συνάντηση, εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, να προβούν οι αγρότες σε κλείσιμο των δρόμων με τα τρακτέρ ή και να αφήσουν τους καρπούς ασυγκόμιστους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο