Επιστολή ΕΣΕΕ στην Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ν. Κεραμέως με αίτημα την παράταση στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας


ΔΤ από την ΕΣΕΕ: 

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε Επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κυρία Νίκη Κεραμέως, υποβάλλοντας αίτημα παράτασης στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ενόψει της πλήρους εφαρμογής της στο λιανεμπόριο από την 1η Ιουλίου. Η ΕΣΕΕ στην επιστολή της αναφέρεται σε μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου τα οποία, πρακτικά και ρεαλιστικά, καθιστούν αναγκαία την αποδοχή του αιτήματος παράτασης. 

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ τονίζει πως η τελευταία διευκρινιστική εγκύκλιος εκδόθηκε μόλις πριν λίγα 24ωρα, - χωρίς μάλιστα να απαντά σε αρκετές από τις απορίες των εμπόρων και των λογιστικών γραφείων. Η Συνομοσπονδία αναφέρεται επίσης στις σύνθετες τεχνικές παραμέτρους και απαιτήσεις του μέτρου που δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες προσαρμογής των ΜμΕ, εν μέσω μάλιστα του αυξημένου φόρτου εργασίας τους λόγω της τουριστικής περιόδου. Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει πως πρόκειται για τις ίδιες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που, ενώ καλούνται να εφαρμόσουν τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, συμμετέχουν παράλληλα και στην δεύτερη απαιτητική και κοστοβόρα διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού, υποχρεούμενες να διασυνδέσουν τα POS με τα ταμειακά συστήματα και να συμμορφωθούν με την διαβίβαση των δεδομένων των συναλλαγών τους στην ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωσης του εμπορικού κόσμου για την εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας κ. Γιώργο Τζιλιβάκη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο