Ημαθία: Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν χάος... (φώτο - βίντεο)

Πρωτοφανείς καταστάσεις έζησε η Ημαθία το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024, εξαιτίας των έντονων ανέμων που έπληξαν το νομό... 

Τόσο στις πόλεις, όσο και σε χωριά σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων, αποκολλήσεις βαριών αντικειμένων και έγιναν πολλές ζημιές. 

Ειδικότερα για την Βέροια, σημειώθηκαν αρκετά περιστατικά, με το πιο σοβαρό αυτό της πτώσης πλατάνου στην πλ. Κτηνιατρείου (περιοχή γέφυρας Κούσιου), ο οποίος καταπλάκωσε οχήματα (ένα εν κινήσει) και καλώδια, σπάζοντας τουλάχιστον 4 κολώνες και λυγίζοντας κάποιες άλλες. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Αποτέλεσμα της πτώσης των κολόνων ηλεκτροδότησης ήταν η μισή Βέροια να μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα, με την αποκατάσταση να γίνεται σταδιακά. 

Ένα άλλο σημείο που δημιουργήθηκε θέμα ήταν στην πλ. Ωρολογίου, όπου αποκολλήθηκε η πολυκαρβουνική οροφή στο στέγαστρο που βρίσκεται πάνω από τοιχίο της πλατείας. Αποκόλληση στεγάστρου καταγράψαμε και στην οδό Κωττουνίου με Μ. Αλεξάνδρου, το οποίο προκάλεσε φθορά στην οροφή οχήματος πριν πέσει στον δρόμο. 

Προβλήματα με σπάσιμο βραχιόνων ή πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή της Εληάς, στην πλ. Καπετανίδη, στο παρκάκι απέναντι από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας και, προφανώς, σε πολλά άλλα σημεία της πόλης. 

Για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης κινητοποιήθηκε Πυροσβεστική, η Αστυνομία, ο ΔΕΔΔΗΕ, η πολιτική προστασία του Δ. Βέροιας κ.α. 

Βίντεο και φώτο από την πλ. Κτηνιατρείου 

Πλ. Ωρολογίου


Οδός Κωττουνίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο