Πρόσκληση σε ενημέρωση με θέμα "Παραμορφωτική ασθένεια στην καλλιέργεια της ροδακινιάς"

ΔΤ H Eθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το  Σάββατο 15 Ιουνίου και ώρα 11.00πμ στο ξενοδοχείο Αιγές στην Βέροια,  παρουσία του υφυπουργού Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Δ. Σταμενίτη  και των αντιπεριφερειαρχών κ Κ. Καλαϊτζίδη και κ Δ. Τζαμτζή όπως επίσης και εκπροσώπων των ΔΑΟΚ με θέμα:

‘Ενημέρωση των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ (ΚΥΔ) σχετικά με τη δημιουργία ηλεκτρονικού προγράμματος καταχώρισης των αγροτεμαχίων στα οποία έχει παρατηρηθεί η παραμορφωτική ασθένεια στην καλλιέργεια της ροδακινιάς.’

Η Διεπαγγελματική έχει χρηματοδοτήσει και δημιουργήσει ηλεκτρονικό πρόγραμμα συγκέντρωσης όλων των δεδομένων των προβληματικών αγροτεμαχίων στο οποίο θα καταχωρήσουν τα ΚΥΔ τα σχετικά στοιχεία σε περιβάλλον i-cloud, έτσι ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα και καταγραφή του φαινομένου. Τα εν λόγω στοιχεία θα τεθούν υπ΄όψιν του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο τεχνικός σύμβουλος – συνεργάτης της Διεπαγγελματικής κύριος Βακάμης θα  παρουσιάσει τα συμπτώματα της ασθένειας  που έχουν εντοπιστεί στην δεντροκαλλιέργεια πυρηνοκάρπων και θα αναλύσει το μέγεθος του προβλήματος, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέπτυξε την πλατφόρμα εισαγωγής των αιτήσεων των παραγωγών που έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας στα αγροτεμάχια τους, θα αναλύσει και επεξηγήσει την διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρησης σε εκπροσώπους των συνεργαζομένων ΚΥΔ των παραγωγών .

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η ΕΔΟΠ θα προχωρήσει στην καταγραφή των ΚΥΔ που επιθυμούν να συμμετέχουν στην καταχώρηση των δηλώσεων,  έτσι ώστε να τους παραχωρηθεί ειδικός κλειδάριθμος για την πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα. 

Παρακαλούνται όλα τα ΚΥΔ των περιοχών που παρουσιάστηκε το πρόβλημα όπως παραστούν στην εκδήλωση.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο