ex-Αιρετικά: Το Πάσχα των αναμνήσεων...

Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

💣  Χριστός Ανέστη, κυρία μου!

📌 Μετά από μια περίοδο πνευματικού αγώνα για κάποιους και μερικών ημερών κατάνυξης για κάποιους άλλους (μάλλον τους περισσότερους) ήρθε η ώρα για την… άφιξη στον προορισμό, την Κυριακή του Πάσχα. 

📌 Τέτοιες μέρες πάντα κάτι σου έχει μείνει να ανιστορείς από τα παλιά. 

📌 Θες ένα πασχαλινό τραπέζι στο χωριό, θες εικόνες από τις τελετές της Μ. Εβδομάδας, θες διάσπαρτες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα. 

📌 Και το κακό είναι ότι όσο μεγαλώνεις αυτά τα πρόσωπα «φεύγουν» και το μόνο που μένει είναι αυτές οι αναμνήσεις. 

📌 Για αυτό και στις γιορτές, πάντα πονάει πιο πολύ η απουσία αγαπημένων προσώπων… Ζεις πράγματα και στιγμές που στα θυμίζουν.  


💣 Από την άλλη, φυσικά και δεν έχει νόημα να ζεις μόνο με τις αναμνήσεις, το θέμα είναι να δημιουργείς κι άλλες, για σένα, τα παιδιά σου, τους ανθρώπους σου. 

📌 Ο καθένας όπως νομίζει ότι είναι καλύτερα, μακριά από… μόδες και μαζικά ρεύματα. 

📌 Αν στο χωριό αισθάνεσαι ότι θα νιώσεις όμορφα, καλώς να ορίσεις. Αν πάλι στην πόλη πιστεύεις ότι σου ταιριάζει καλύτερα, να μείνεις εκεί. 

📌 Αν πάλι πιστεύεις ότι με το να πας σε κάποιον «δημοφιλή» προορισμό για το Πάσχα θα περάσεις καλά και θα καταλάβεις και την εορτή, στο καλό να πας. 


💣 Το μόνο για το οποίο δεν πρέπει να σηκώνουμε κανείς μας κουβέντα είναι τα θέματα ασφάλειας και, ειδικά για τους ταξιδιώτες, οδικής ασφάλειας. 

📌 Κάθε χρόνο (όπως και πριν λίγες μέρες στην Εγνατία Οδό) πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. 

📌 Λόγω ποτού, λόγω κινητού, λόγω ταχύτητας ή και όλα αυτά μαζί, ζούμε εθνικές τραγωδίες κάθε χρόνο, αλλά δεν μας κάνουν αίσθηση, γιατί γίνονται με… δόσεις. 

📌 Όπως το δηλητήριο του Μιθριδάτη, λίγο – λίγο, μένουν απαθείς μπροστά σε αυτό που συντελείται και που, θεός φυλάξοι, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς πρωταγωνιστές σε μία τέτοια περίπτωση. 

📍 ΥΓ: Σήμερα δεν είναι μέρα για πολλά – πολλά. Καλά να περάσετε αυτές τις μέρες και – όσο γίνεται – με… ρέγουλα το φαΐ!  

📍 ΥΓ2: Χριστός Ανέστη! Ας είναι τα Χρόνια μας καλά και πολλά! 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 2025, φύλλο 149)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο