Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη
💣Ακόμα ένα σαγηνευμένο μεγαλοστέλεχος (παλιά) του ΠΑΣΟΚ μας προέκυψε κυρία μου.
📌Ο Ανδρέας ο Λοβέρδος, που συνηθίζεται από κάποιους να αποκαλείται και «γαμπρός της Ημαθίας», λόγω της καταγωγής της γυναίκας του από το Πολυδένδρι.
📌Ο δις υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «φτάνει πια» και εδώ και 2 χρόνια «σιγοέβρασε» την πολιτική του σούπα, αναμένοντας τον κατάλληλο χρόνο για σερβίρισμα.
📌Όλοι το έβλεπαν το μαγείρεμά του, το μύριζες ακόμα και αν είχες συνάχι.
📌Ωστόσο ήταν λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις και πολλοί να θυμηθούν την ατάκα Ραπτόπουλου: «Ε, σε πιάνει μια αηδία!».
📌Όχι για το φυσικό πρόσωπο, ούτε για την επιλογή του. Αλλά για τον τρόπο.
📌Τον τάχα μεταβατικό (έφυγε από το ΠΑΣΟΚ αφού απέτυχε 2η φορά να γίνει αρχηγός του, έκανε ένα κομματίδιο για τις ευρωεκλογές τάχα για να φανεί αυτόφωτος και μετά, όλως τυχαίως, είδε σε αυτόν που πριν 5 χρόνια έβλεπε ανεκτικό στα καρτέλ – τον μόνο ικανό να πάει την χώρα μπροστά).
📌Ε, δεν σε πιάνει; Πες από την αρχή ρε αδερφέ «ποντάρω στον Κυριάκο γιατί είναι καλό άλογο» και άσε τις σαχλαμάρες (περί επιστολών κρυφών και άλλες αηδίες).
💣Την μεγαλύτερη πλάκα έχουν βέβαια τα παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ.
📌Βλέπουν τον Κυριάκο να έχει σπιτώσει όλο το Σημιτιστάν, αλλά δεν λέει κανείς κουβέντα.
📌Όταν (και αν!) κάποτε ο Μητσοτάκης «πέσει», θα αρχίσουμε να τους ακούμε να λένε δεξιά και αριστερά: «Εγώ τα έλεγα, χάσαμε την ταυτότητά μας».
📌Μέχρι τότε «βούβα». Ή, σε πιο προωθημένη έκδοση, εμφανίζονται και χαρούμενοι που ο Κυριάκος ακολουθεί το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μακριά από... ταμπέλες.
📌Να σας δω στις επόμενες εκλογές που θα χάνετε έδρες και θέσεις από τους «γενίτσαρους», πόσο... άνετοι θα είστε.
💣Καλά, σε επίπεδο Ημαθίας οι τοπικοί άρχοντες έχουν άλλους γκαϊλέδες!
📌Και ο φόβος όλων ακούει στο όνομα «Κώστας Καλαϊτζίδης»!
📌Διότι, όπως ακούω, ο πανίσχυρος πολιτικός άνδρας και επί χρόνια αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας σκέφτεται να αλλάξει... πολιτική πίστα.
📌Αν θα το γυρίσει στα Δημοτικά (για Βέροια λένε τα... κους κους), οι μεν «γαλάζιοι» θα πάνε από νωρίς για ύπνο, η δε Βοργιαζιδική παράταξη (με ή χωρίς τον Δήμαρχο Κ. Βοργιαζίδη) θα νιώσουν για πρώτη φορά (μετά το 2014) σοβαρή απειλή.
📌Αν το γυρίσει στα βουλευτικά, με δεδομένο ότι είναι πολύ πιθανό να μην έχει 3 έδρες η ΝΔ στην Ημαθία (ανεξαρτήτως πρωτιάς), οι δύο σημερινοί βουλευτές (Μπαρτζώκας – Τσαβδαρίδης) θα αρχίσουν λίγο να ανησυχούν (δεν τρέχουν σαν να έχουν... νέφτι, για να μην θεωρηθώ αγενής).
📌Οι δε υπόλοιποι ενδεχόμενοι υποψήφιοι (η βουλευτής Στέλλα Αραμπατζή και όποιος άλλος) θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
📍ΥΓ: Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί να φύγει από αντιπεριφερειάρχης ο Καλαϊτζίδης, θα του θυμίσω πως ο Τζιτζικώστας με τα... εξωπραγματικά ποσοστά δεν υπάρχει πια στο κάδρο.
📍ΥΓ2: Τελικά, οι αποφάσεις ενός μόνο ατόμου μπορούν να επηρεάσουν τρεις τομείς: Δήμο, Περιφέρεια και Βουλή! Αυτά μόνο αν είσαι Καλαϊτζίδης τα κάνεις.
(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025, φύλλο 166)























0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)