Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη
💣 Με αντικρουόμενα συναισθήματα μπήκε ο Δεκέμβριος, κυρία μου και πολύ… υγρά (αφού μας μούλιασε για καλά ο «Μπάιρον»).
📌 Από τη μια η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία της Εληάς στην Βέροια και από την άλλη οι αγροτικές κινητοποιήσεις.
📌 Και κάπου στην μέση οι μεγάλες ποσότητες βροχής που – παρά τους δραματικούς τόνους – έπεσαν επειδή, ε, χειμώνας είναι!
📌 Σε πολιτικό επίπεδο είχαμε βέβαια την… πολυαναμενόμενη βιβλιοπαρουσίαση του Τσίπρα, ο οποίος κατάφερε μια και καλή να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ και να «παγώσει» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις του με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
📌 Προφανώς ο Αλέξης έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να παρακάμψει τα στελέχη και να πάρει απλά τους ψηφοφόρους. Θα δείξει…
💣 Εν τω μεταξύ, ο Δήμαρχος της Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης κάτι έχει πάθει…
📌 Βάλθηκε, λέει, να ξεκολλήσει τη Νάουσα από την μιζέρια και την στασιμότητα που την έχει χτυπήσει τα τελευταία 15+ χρόνια.
📌 Δεν θέλει, λέει, να παραμείνει μια πόλη συνταξιούχων, που βολεύονται με την στασιμότητα και δεν επιδιώκουν τίποτα νέο.
📌 Και για αυτό δημοπρατεί ξανά το ξενοδοχείο «Βέρμιον» στον Αγ. Νικόλαο, συνάπτει σύμβαση για εμφιάλωση Ναουσαίικου νερού, κινεί διαδικασίες για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών, έχει ήδη φέρει ερευνητικούς οργανισμούς, προετοιμάζονται προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και άλλα τέτοια…
📌 Μιλάει μάλιστα και συνεργασία της Νάουσας με Βέροια και Έδεσσα, για διασύνδεση των τριών Χιονοδρομικών (Σέλι, 3-5 Πηγάδια, Καϊμάκτσαλαν) και κοινές ενέργειες τουριστικής προβολής.
📌 Ακόμα και για συνέργεια των τριών προαναφερθέντων Δήμων για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης…
📌 Άκου πράγματα! Σε λίγο θα μας πει ότι θέλει η Νάουσα να ξαναγίνει μια πόλη ζωντανή, με ευρωστία και ποιότητα ζωής, με αναπτυξιακή διάθεση και πρωτοβουλίες. Που πάμε, ωρέ!
💣 Δεν κοιτάνε παραδίπλα, να μαθαίνουν οι Ναουσαίοι!
📌 Να μάθουν πως οι δήμοι που σέβονται τον εαυτό τους πρέπει να έχουν άλλες προτεραιότητες…
📌 Να συζητούν – και να μπλέκουν σε διαμάχες παντός είδους – για βιολογικούς, για απορρίμματα, για λακκούβες, για αδέσποτα, για το αν τους αρέσουν ή όχι τα καρναβάλια, αν πρέπει ή δεν πρέπει να τηρείται ενός λεπτού σιγή για το Πολυτεχνείο, για το αν έχουν άδειες τα καφέ των δημοτικών συμβούλων κ.ά.
📌 Δεν ωραιοποιώ τον Κουτσογιάννη, ούτε κακολογώ κανέναν από την εκεί αντιπολίτευση. Το ίδιο και για την Βέροια ή όπου αλλού.
📌 Ωστόσο, όταν ένας Δήμαρχος (της Νάουσας) φροντίζει με το δραστήριο γραφείο Τύπου του να θέτει στον δημόσιο διάλογο προτάσεις και ενέργειες που «ξεμαυρίζουν» την εικόνα της μιζέριας, μόνο μπράβο μπορούμε να πούμε.
📍 ΥΓ: Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες, οι Ναουσαίοι αποδεικνύουν στην πράξη πως με εξωστρέφεια και με συνεργασία με δημοσιογράφους από όλη την Ημαθία, προσπαθούν δυναμικά να ξεβαλτώσουν τον τόπο τους και να συμπαρασύρουν όλο το νομό!
📍 ΥΓ2: Μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι, σε αντίθεση με τον Δήμαρχο Νάουσας, οι Δήμαρχοι σε Βέροια και Αλεξάνδρεια δεν έχουνε συγκαλέσει ποτέ συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης ενώπιον των ΜΜΕ της Ημαθίας τα τελευταία χρόνια.
(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025, φύλλο 177)




.jpg)


















0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)