Καταστροφές σε θερμοκήπια του Αγίου Γεωργίου & άλλων περιοχών λόγω ανέμων

Σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα θερμοκήπια του Αγ. Γεωργίου Βέροιας, εξαιτίας των σφοδρών ανέμων που έπληξαν την περιοχή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί της ξακουστής πιπεριάς του Αγ. Γεωργίου να βρίσκονται προ μεγάλης καταστροφής, ενόψει μάλιστα της νέας σοδειάς.
Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου Ιωάννα Λιάτσου ενημέρωσε άμεσα την Δήμαρχο για την μη αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών στα υλικά επικάλυψης των σκελετών των θερμοκηπίων (νάιλον, πλαστικά).  

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου απέστειλε  την Παρασκευή (2/2) έγγραφο προς τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, σχετικά με τις καταστροφές που σημειώθηκαν σε περιοχές του Δ. Βέροιας.

Η επιστολή της Δημάρχου έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες έπληξαν την περιοχή μας θυελλώδης άνεμοι, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές καταστροφές σε ένα δυναμικό κλάδο της γεωργικής παραγωγής του Δήμου μας, αυτόν της καλλιέργειας σε θερμοκήπια. Προκειμένου να βοηθήσουμε τους παραγωγούς οι οποίοι απειλούνται με καταστροφή, αφού οι καιρικές συνθήκες – θερμοκρασίες περιβάλλοντος δεν είναι την εποχή αυτή οι κατάλληλες, σε συνδυασμό με την οικονομική δυσχέρεια η οποία πλήττει και τον παραγωγικό αυτό κλάδο, παρακαλούμε να συντομεύσετε τις διαδικασίες της υπηρεσίας σας για τις αποζημιώσεις των παραγωγών.  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας». 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο