Δήμαρχος Βέροιας: Εμείς πάλι θα σβήσουμε... τα μαγγάλια;


Δήμαρχος Βέροιας: Εμείς πάλι θα σβήσουμε... τα μαγγάλια;

Δήλωση της Δημάρχου Βέροιας: Εκατοντάδες είναι οι πολίτες που προσέρχονται τις τελευταίες ημέρες στο Δημαρχείο και ζητούν από τις υπηρεσίες του Δήμου να καταχωρήσουν την αίτηση τους για επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. 

Κύρια αιτία της ξαφνικής αθρόας προσέλευσης συνδημοτών μας στο Δημαρχείο για το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε η ανάρτηση παραπλανητικών τίτλων στις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών, όπως: «Οι Δήμαρχοι συγκεντρώνουν αιτήσεις πολιτών για επανασύνδεση της ΔΕΗ», με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις Δημάρχων που υποστηρίζουν ότι διατίθενται να πληρώσουν τους κομμένους λογαριασμούς δημοτών τους.

Διευκρινίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

1.Καμιά επίσημη εγκύκλιος – απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει φτάσει στις υπηρεσίες του Δήμου για τον χειρισμό του συγκεκριμένου θέματος.
2.Καμιά κατά το νόμο αρμοδιότητα δεν δίνει ο νόμος στους Δήμους να προβούν σε ενέργειες σχετικά με την παροχή υπηρεσιών που σχετίζεται με την διευκόλυνση των δημοτών στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.
3.Καμιά ΝΟΜΙΜΗ δυνατότητα δεν δίνεται στους Δήμους να διαθέσουν χρήματα του προϋπολογισμού τους για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ πολιτών.
4.Το μόνο που υπάρχει είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ για τη ΔΕΗ

Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι μέσα από τους παραπλανητικούς τίτλους των, κατά τα άλλα, ενημερωτικών εκπομπών διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, διασπείρονται στην κοινή γνώμη ψευδείς πληροφορίες για το φλέγον θέμα των ηλεκτρικών παροχών που διακόπτει η ΔΕΗ μέσα στον βαρύ χειμώνα.

Μόνη αρμόδια και αποκλειστικά υπεύθυνη να δώσει λύση στο θέμα των συμπολιτών μας που ταλαιπωρούνται ήταν μιας εξαρχής και παραμένει η κυβέρνηση που εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική με την οποία καταδικάζει χιλιάδες νοικοκυριά να απολέσουν τη δυνατότητα διατήρησης έστω της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Δημοτική Αρχή της Βέροιας ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στήριξης αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας ακόμα πριν την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης και συνεχίζει με συνέπεια και σαφή προγραμματισμό να εργάζεται στον τομέα της Κοινωνικής μέριμνας με την υποστήριξη εκατοντάδων νοικοκυριών διατηρώντας χαμηλούς τόνους.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ερευνήσει, καταγράψει και πιστοποιήσει την οικονομική αδυναμία 480 νοικοκυριών – μέχρι στιγμής-στα όρια της διοικητικής αρμοδιότητάς της και είναι έτοιμος ο Δήμος κάθε στιγμή να εφαρμόσει τις όποιες σοβαρές πολιτικές θα διευκολύνουν τις οικογένειες αυτές.

Γι’ αυτό, ας απολογηθούν στην κοινωνία όλοι όσοι σπεύδουν όψιμα να σκίσουν τα ιμάτια τους μέσα στον ορυμαγδό της μνημονιακής πολιτικής έχοντας κατά νου την πρόωρη έναρξη τηςπροεκλογικής φιέστας στην αυτοδιοίκηση.
 Η κυβέρνηση ας αναλάβει επιτέλους τις πραγματικές της ευθύνες αντί να κρύβεται πίσω από τους Δήμους.

Πάντως στο πλαίσιο του συντονισμού οι 3 Δήμαρχοι του Νομού θα συνεργαστούμε αύριο το μεσημέρι με τον καθ’ ύλην αρμόδιο της ΔΕΗ κ. Κοτζαμπασόπουλο, συνεπείς πάντοτε στις δικές μας ευθύνες.

Η Δήμαρχος
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο