Εσύ θα ήθελες για εκπρόσωπό σου μια ανεγκέφαλη γλάστρα;


Γράφει ο Νίκος Βουδούρης*

Ο χαβαλές, το χιούμορ, η χαλαρή διάθεση, το "χύμα" εν πάση περιπτώσει, είναι στοιχεία που γενικότερα συνδράμουν θετικά στην καθημερινότητα (και όχι μόνο) των ανθρώπων, καθώς αποτελούν πολλές φορές το αντίδοτο στο άγχος και την πίεση.

Ωστόσο, όταν μιλάμε για το μέλλον της πόλης μας αυτός ο χαβαλές και τα επακόλουθά του δεν μπορούν να έχουν καμία θέση. Σε πολλούς συνδυασμούς (σε άλλους περισσότερο, σε άλλους λιγότερο) βλέπουμε υποψηφιότητες που έχουν ως βασικό κίνητρο την... τιμωρία δια του χαβαλέ. "Θα πάω εκεί μέσα, να τους κάνω άνω κάτω", "τι και αν δεν ξέρω να γράφω το όνομά μου σωστά, θα πάω και θα γίνει χαμός εκεί", "με φαντάζεστε αντιδήμαρχο ρε; Πρώτη μούρη θα είμαι!", είναι μερικές από τις "ατάκες" που ακούμε ή μας μεταφέρουν. 

Όταν ήμασταν στο λύκειο, αυτή η... πολιτική θεώρηση ήταν ωραία. Επαναστάτες κατά των αυστηρών καθηγητών, έβραζε το αίμα και η πιο σοβαρή απόφαση που καλούμασταν να πάρουμε ήταν το που θα πάμε 5ημερη.

Στην πραγματική ζωή τα πράγματα δεν είναι όμως έτσι. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις ατόμων που εκλέχθηκαν και οι γλάστρες μπροστά τους είχαν περισσότερο... ζωντάνια. Αυτά τα άτομα όχι μόνο δεν προσφέρουν, αλλά στέρησαν την ευκαιρία από κάποιον άλλο, ίσως πιο αξιόλογο πολίτη, να εκπροσωπήσει την πόλη ή το χωριό του.

Έτσι, αυτό το επιχείρημα περί νέων ανθρώπων που ντε και καλά αντιπροσωπεύουν το νέο και δημιουργικό προφανώς και δεν μπορεί να σταθεί σοβαρά.

Το γεγονός ότι κάποιος είναι νέος, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και... ωραίος (κατά το λαϊκό άσμα), όπως και αντίστοιχα ένας μεγαλύτερος δεν είναι απαραίτητα "άσχημος".

Δυστυχώς, παρατηρούμε πολλούς νέους που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο να επιβεβαιώνουν το επιχείρημα των μεγαλύτερων, ότι είναι δηλαδή ανώριμοι ή άμυαλοι ή ακατάλληλοι. Αλλά, ευτυχώς, υπάρχουν και οι... κανονικοί νέοι, που τους αποστομώνουν!

Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε αν θέλουμε το νέο που έχει σκοπό να γίνει μια... μοδάτη γλάστρα στο δημαρχείο ή το νέο (ή σε ηλικία ή σε μυαλό) που θέλει, αλλά και ΜΠΟΡΕΙ, να προσφέρει κάτι θετικό στον Δήμο μας...

Έχουμε όλοι μας ευθύνη και οι συνέπειες τον επιλογών μας θα μας συνοδεύουν για 5 χρόνια, ενώ ίσως έχουν αντίκτυπο σε όλους μας για πολλά χρόνια ακόμα.

Μια μια λέξη: Ψηφίστε σοβαρά, τον χαβαλέ και τους χαβαλέδες κρατήστε τους για τις παρέες, όχι για την τύχη της πόλης ή του χωριού σας.

* Δημοσιογράφος - διαχειριστής InVeria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο