Με τους Οικοδόμους ο Κώστας Βοργιαζίδης



Με τους Οικοδόμους ο Κώστας Βοργιαζίδης...

Συνάντηση με το Σωματείο Οικοδόμων Βέροιας είχε την Μ. Πέμπτη ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Αδάμ τόνισε ότι η κρίση δημιούργησε δισεπίλυτα προβλήματα στον κλάδο των οικοδομών, με μεγαλύτερο όλων την ανεργία. 

Ο κ. Αδάμ ρώτησε τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη τί πολιτική θα ακολουθήσει στον τομέα των κατασκευών και αν θα επιλέγονται τοπικοί οικοδόμοι στα έργα του δήμου Βέροιας. 

Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στα ενταγμένα, σε προγράμματα χρηματοδότησης, έργα του δήμου σημειώνοντας ότι ως νέα δημοτική αρχή θα απαιτήσει από τους αναδόχους την αξιοποίηση τοπικών κατασκευών. Ο κ. Αδάμ ζήτησε επίσης από τον κ. Βοργιαζίδη να διεκδικήσει μέσω της ΚΕΔΕ να επανέλθει η δυνατότητα των δήμων να κατασκευάζουν έργα με αυτεπιστασία. "Κι εμείς θέλουμε να δοθεί ξανά η δυνατότητα στους δήμους να κατασκευάζουν έργα με αυτεπιστασία. Θα μας λύσει τα χέρια" απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από το Σωματείο ήταν η επιλογή τοπικών οικοδόμων σε έργα συντήρησης δημοτικών κτιρίων και ο Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι αυτό γίνεται ήδη σε ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων. Ο κ. Αδάμ ζήτησε ακόμη να ξεκινήσει ο δήμος την συντήρηση - ανάδειξη διατηρητέων κτιρίων. Στην απάντηση του ο κ. Βοργιαζίδης υπογράμμισε  ότι με το πρόγραμμα Urbact έχει εκπονηθεί μια μελέτη για το ιστορικό κέντρο της Βέροιας και πρόσθεσε ότι έχουν δρομολογηθεί ενέργειες ανεύρεσης  προγράμματος χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε διατηρητέα κτίρια. 

"Θα προσπαθήσουμε ως δήμος να βρούμε και άλλες πηγές χρηματοδότησης για να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα στους δημότες" τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Το Σωματείο αναφέρθηκε επίσης σε θέματα κοινωνικών δομών και στήριξης των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων, σημείωσε ότι δε δέχεται να διακόπτεται το ηλεκτρικό και το νερό και ρώτησε τον κ. Βοργιαζίδη αν θα επεκτείνει τις παροχές του σε αυτό τον τομέα. Στην απάντησή του ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ότι ο δήμος Βέροιας αποτελεί Δήμο-πρότυπο σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, τονίζοντας: "Θεωρώ κορυφαίο γεγονός να εξετάζονται δωρεάν ανασφάλιστοι στο κοινωνικό ιατρείο. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς θα προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ώστε ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας να γίνουν δικαιούχοι αυτών των υπηρεσιών" τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο