Μια βδομάδα χωρίς νερό στην Χαράδρα. Το κλείσανε το "μαγαζί" στην ΔΕΥΑΒ;



Μια βδομάδα χωρίς νερό στην Χαράδρα. Το κλείσανε το "μαγαζί" στην ΔΕΥΑΒ;

Μπορεί να είναι ακέφαλη η ΔΕΥΑΒ, αλλά δεν θεωρούμε πως αυτό μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την επί μη εβδομάδα μη ύδρευση του χωριού Χαράδρα, στα Πιέρια. Πρόκειται για ένα χωριό που κατοικείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και οι ανάγκες σε νερό είναι πολύ μικρές. Ωστόσο, η ΔΕΥΑΒ, όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι, τόσες μέρες δεν έδωσαν καμία λύση.

Καλούμε τους αρμόδιους του Δήμου να δούνε το πρόβλημα, καθώς - πέρα από την ουσία του προβλήματος, το ότι δεν έχουν νερό οι κάτοικοι - τίθεται έντονα και θέμα πολιτικής τάξης, καθώς είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται εικόνα διάλυσης σε μία Δημοτική Επιχείρηση.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Κων/νος Δ. (Mindrop)17/8/14, 12:10 π.μ.

    Όχι φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος! Η ΔΕΥΑΒ όντως είναι ακέφαλη αλλά δεν παρουσιάζει επ' ουδενί εικόνα διάλυσης. Τα συνεργεία της δουλεύουν νυχθημερόν και μαζί με όλο το προσωπικό παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες που θα μπορούσε να φανταστεί καν κάποιος ο οποίος γνωρίζει έστω και λίγο τα ενδότερα του αλγεινού και κατακερματισμένου Δήμου μας. Σου γνωστοποιώ επίσης πως οι κάτοικοι του εν λόγω χωριού αλλά και των περισσοτέρων (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) κατά πλειοψηφία δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς-οφειλές τους οι οποίοι είναι ένα απλό ετήσιο πάγιο. Άσε που η Χαράδρα όπως και άλλα χωριά δεν κατοικείται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τους χειμερινούς. Φυσικά το καλοκαίρι από περισσότερους κάτοικους που και οι μεν και οι δε ξοδεύουν αφειδώς τους υδάτινους πόρους (καθώς δεν υπάρχουν υδρόμετρα να μετρούν την κατανάλωση του καθενός) και εκτός αυτού για να φθάσει σε κάθε χωριό το νερό χρειάζεται ένα δίκτυο το οποίο αν μη τι άλλο χρειάζεται πολλή ενέργεια, (μηχανήματα-αντλίες και πολλά άλλα υλικά), τα οποία χρειάζονται πολυδάπανη συντήρηση ενίοτε και αντικατάσταση. Αν το δούμε καθαρά με ψυχρά οικονομικά, ακόμη κι αν πλήρωναν τις οφειλές τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και δεν χρωστούσαν ούτε ένα λεπτό του ευρώ, αυτά τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε στο ελάχιστο να καλύψουν την ενέργεια και τα υλικοτεχνικά έξοδα που χρειάζεται το δίκτυο για να στείλει το νερό και μάλιστα στην ποιότητα που απολαμβάνουμε, όλοι όσοι υδροδοτούμαστε από την ΔΕΥΑΒ, στο χωριό. Αναγνωρίζω φυσικά πως το νερό σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να στερείται από κανέναν δημότη αλλά κι από την άλλη όσων αφορά ειδικά το εργατικό δυναμικό και ειδικότερα για τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΒ θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο επιεικής και να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα του τύπου "κλείσανε το μαγαζί". Η ΔΕΥΑΒ δεν είναι μια απλή Δημοτική Υπηρεσία αποκλειστικά του Δήμου Βέροιας αλλά είναι μια Υπηρεσία που δημιουργήθηκε και προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου -πολλές εκ των οποίων δεν είναι καν στην αρμοδιότητά της- (κάτι που είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα), από τους δημότες και για τους δημότες της Ημαθίας κι αν είναι να ρίξουμε το φταίξιμο κάπου ας δούμε πρώτα αν είμαστε εμείς σωστοί απέναντι στις δικές μας υποχρεώσεις και έπειτα ας ψάξουμε ουσιαστικά "τις πταίει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο