ΥΠΕΚΑ: Πως θα αντιμετωπιστεί το φαινομένο της αιθαλομίχλης

 
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (23/10), απο τη γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ώστε να βρεθεί λύση για το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, που παρατηρείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, λόγω οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr, στο σχέδιο προβλέπονται έλεγχοι στην αγορά καυσίμων στερεής βιομάζας καθώς επίσης και στις εστίες καύσης, όπως κεντρικές θερμάνσεις, αρτοκλιβάνους, βιομηχανικούς λέβητες. 
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειών, Αττικής, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, και Κρήτης, και επικρότησαν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, όπως η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και η προώθηση της χρήσης του φυσικού αερίου στα νοικοκυριά, ενώ δεσμεύτηκαν για την εντατικοποίηση των ελέγχων από τη πλευρά τους, τόσο σε επίπεδο εμπορίας στερεής βιομάζας, όσο και ελέγχων εκπομπών καυσαερίων σταθερών εστιών καύσης.
 
Οπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ, οι περισσότερες Περιφέρειες δρομολογούν, ή έχουν κινήσει, διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας αναλυτών για τον έλεγχο σταθερών εστιών καύσης και για τη μέτρηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. 
 
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στις ενέργειες που καταβάλλονται, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ολόκληρης της χώρας και κυρίως του πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο