Αγωνία πολιτών για το Νοσοκομείο Βέροιας

Είναι γνωστό, τουλάχιστον σε όσους έχουν χρειαστεί τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βέροιας, πως υπάρχει σοβαρό θέμα με το ιατρικό προσωπικό, λόγω των ελλείψεων, όπως - άλλωστε - έχει αναφερθεί πολλάκις και από επίσημα χείλη.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις κραυγές αγωνίας αναγνωστών μας, που έχουν μικρά παιδιά και μας περιγράφουν τις ελλείψεις, αναλογιζόμενοι πως αν τα παιδιά τους είχαν κάτι σοβαρό, τα αποτελέσματα μπορεί να ήταν μοιραία.

Τι να πεις στον γονιό που σου λέει πως πήγε Κυριακή στο νοσοκομείο και σε ολόκληρο το τμήμα των εκτάκτων του χειρουργικού υπήρχε ένας ειδικευόμενος γιατρός; Αλλά, και τι να πεις και στον γιατρό αυτόν που κάνει την ειδικότητά του... παλεύοντας μόνος του με τα περιστατικά; 

Προφανώς, είναι θέμα πρόσληψης προσωπικού. Ιατρικού και νοσηλευτικού. Το θέμα είναι σοβαρό, πολλοί γιατροί δεν αντέχουν την κατάσταση και φεύγουν ή παίρνουν βαθιά ανάσα και ετοιμάζονται ακόμη και να καθίσουν στο... σκαμνί.

Η διοίκηση ζητά προσωπικό, κάνει εκκλήσεις, το ίδιο και οι γιατροί. Πρόσφατα πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και πήραν έναν "δανεικό" γιατρό. Έρχονται κάποιοι γιατροί, αλλά μέσα στο χάος των ελλείψεων, δεν φαίνονται.

Μέσα στην κραυγή αγωνίας των πολιτών που φτάνουν στα αυτιά μας, προστίθενται και τα λόγια ενός γιατρού που "χάλασε" προ 2ετίας την "φιέστα" για την επέκταση του νοσοκομείου... 
"Όσα ντουβάρια και να κάνετε, αν δεν φέρετε γιατρούς δεν θα λειτουργήσουν", είχε πει  στις 9 Νοεμβρίου 2013 ο Μάκης Ισαακίδης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας (δείτε την σχετική ανάρτηση). Ένας άλλος γιατρός, ειδικευόμενος, κρατούσε αυτοσχέδια πλακάτ, που ανέφεραν "Δεν κοιτάμε τα χάλια του ΓΝΒ, θέλουμε και επέκταση" και "γυναικολόγοι δεν υπάρχουν, χειρουργοί δεν υπάρχουν, αναισθησιολόγοι δεν υπάρχουν, λεφτά για επεκτάσεις και υποκριτές υπάρχουν" (βλέπε φώτο).

Η επέκταση προχωρά, αλλά τα... ντουβάρια δεν σώζουν ζωές. Τα πράγματα παραμένουν στα ίδια (αν όχι χειρότερα) χάλια με το 2013. Τότε ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά ο Μάκης Βορίδης, λίγο πριν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σήμερα ο Ανδρέας Ξανθός... Το αποτέλεσμα, ίδιο!

 Πριν γίνει το "κακό", τα λέμε και φωνάζουμε, ξανά και ξανά. Πριν γίνει το κακό...


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο