"Φίλος μεν Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια" (σχόλιο για ημερίδα ΕΦΑ και συν. Τύπου φορέων - Δ. Βέροιας)

Είναι κάποιες φορές που τα ΜΜΕ, όσο και αν κάποιοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, όχι μόνο καλούνται να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο σε μία κοινωνική αναταραχή, διαμάχη ή ξεχωριστό γεγονός, αλλά είναι υποχρεωμένα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Αυτό τον ρόλο καλούνται να παίξουν τους τελευταίους μήνες τα ΜΜΕ της Ημαθίας, σχετικά με το θέμα της οριοθέτησης - επαναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της πόλης της Βέροιας, έπειτα από την μεγάλη αντίδραση που υπήρξε από πλευράς του Δήμου Βέροιας και παραγωγικών, επιστημονικών - επαγγελματικών φορέων της περιοχής.

Λίγο - πολύ, το θέμα είναι πλέον γνωστό σε όλους. Από τη μια η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, εισηγείται να "ξαναγραφτεί" ο χάρτης των περιοχών που θεωρεί πως πρέπει να έχει ρόλο (προσθέτοντας περιοχές που δεν ήταν μέχρι τώρα εντός του "αρχαιολογικού χώρου) και από την άλλη, ο Δήμος και οι φορείς της Βέροιας που αντιδρούν, έχοντας κατά νου την εμπειρία που έχουν σχετικά με την υπηρεσία αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια από τις πλέον δυσκίνητες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Κλιμάκιο φορέων και του δήμου πήγαν στον Υπουργό Πολιτισμού το περασμένο καλοκαίρι, τους "έταξε" διαβούλευση, τελικά η διαβούλευση ήταν Ημερίδα που διοργανώνει η ΕΦΑ, σε μέρα που δεν συμφωνούν οι φορείς, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους. Έτσι, αποφάσισαν οι φορείς και ο δήμος να μην παραστούν. 

Όλα καλά μέχρι εδώ και δεν θα μπούμε περαιτέρω στην ουσία της υπόθεσης.

Υπήρξε, όμως, προτροπή να μην παραστούν και τα ΜΜΕ στην Ημερίδα, για να πάει "στα αζήτητα" η όλο κίνηση. Πρόταση από ένα πρόσωπο (τον αγαπητό φίλο και καλό συνάδελφο Κώστα Ασλάνογλου), αλλά που φαίνεται να "καλοάρεσε" σε πολλούς, καθώς όχι μ'όνο δεν αντέδρασε κανείς από τους φορείς ή τον Δήμο, αλλά κάποιοι την υποστήριξαν... Και εδώ εγείρεται η αφορμή του παρόντος άρθρου.

Βεβαίως, όχι μόνο θα παραστούμε, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αναλυτικοί και ακριβείς. Γιατί, πρωταρχικός ρόλος του δημοσιογράφου είναι να αναδεικνύει την αλήθεια ή όλα τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν στον αναγνώστη - ακροατή - τηλεθεατή την ευκαιρία να σχηματίσει σφαιρική άποψη και να εξάγει ο καθένας την δική του... αλήθεια.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, ως φυσικά πρόσωπα, με τις ενέργειες της Αγγελικής Κοτταρίδη ή του Δημάρχου, θα είμαστε εκεί (όταν είναι ανθρωπίνως δυνατό) πάντα, γιατί οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν τι πιστεύουμε εμείς, αλλά τι πραγματικά γίνεται. Την δική μας άποψη, άλλωστε, μπορούμε κάλλιστα να την εκφέρουμε με το σχόλιό μας. 

Μπορεί, λοιπόν, η πλειοψηφία των φορέων και η δημοτική αρχή να μην είναι παρόντες, αλλά τα ΜΜΕ θα είναι εκεί. Γιατί πραγματικά μας ενδιαφέρει το καλό της πόλης και θα ήμασταν ανακόλουθοι με το ίδιο μας το "είναι" αν γυρνούσαμε την πλάτη σε μία σημαντική "πηγή" ενημέρωσης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο