Η Βέροια γιόρτασε την 104η Επέτειο της Απελευθέρωσής της (φώτο - βίντεο)

Την 104η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό γιόρτασε η Βέροια, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Το πρωί τελέστηκε Θ. Λειτουργία και Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βέροιας, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνηση ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ συλλειτούργησαν μαζί του ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος.
Στη συνέχεια, ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανέκρουσε ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια έγινε η παρέλαση συλλόγων, σχολείων, εφέδρων στρατιωτικών και τμημάτων της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.
Τέλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ως οικοδεσπότης της ημέρας, δέχτηκε τις ευχές των επισήμων και του κόσμου στο Δημαρχείο.
Στις επετειακές εκδηλώσεις, την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με αρμοδιότητα σε θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, του Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Γιώργος Ουρσουζίδης, ενώ ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αρχές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες από αδελφοποιημένους Δήμους από την Ρωσία, την Σερβία και την Κύπρο, εκπρόσωποι συλλόγων και ενώσεων, σχολεία κ.α.

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο:



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο