"1ος Δρόμος Ανακτόρων" στη Βεργίνα - Έτρεξαν στας στα χνάρια των αρχαίων Μακεδόνων


Από το Verianet.gr: Με 120 δρομείς γέμισε η Πλατεία της Βεργίνας το πρωί της Κυριακής 21 Μαΐου, στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1ου Δρόμου των Ανακτόρων.

Ο 1ος Δρόμος των Ανακτόρων συνδιοργανώθηκε από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Βεργίνας «Αιγές», το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας υπό την αιγίδα της ΕΘΝΟΑ.

Από νωρίς το πρωί, κάτοικοι του χωριού αλλά και από τους γύρω νομούς, κάθε ηλικίας, έδωσαν το παρόν, με σκοπό να υποστηρίξουν φίλους και γνωστούς που λάμβαναν μέρος στον αγώνα αλλά και για να τον παρακολουθήσουν.

Ανάμεσα στο κοινό, την παρουσία τους έκαναν αισθητή και τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην Βεργίνα για να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους. Με αφορμή την επίσκεψή τους, δεν έχασαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για λίγο τον αγώνα.  

Ο αγώνας στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, χαράς και αισιοδοξίας, με πολύ καλή οργάνωση. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο 1ος Δρόμος των Ανακτόρων ήταν μια ιδέα που ο Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές» ήθελε εδώ και πολύ καιρό να υλοποιήσει και φέτος έγινε η πρώτη προσπάθεια με σκοπό να εφαρμόζεται κάθε χρόνο.

Συγχαρητήρια αξίζει να δοθούν τόσο στους διοργανωτές της εκδήλωσης όσο και στους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν μιας που ο αγώνας ήταν οργανωτικά πολυσύνθετος.

Πρώτος στην γενική κατάταξη των ανδρών τερμάτισε ο κ. Θεοδοσιάδης και πρώτη στην γενική κατάταξη των γυναικών η κ. Σαββίδου.

Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν, με διάχυτη χαρά στα πρόσωπά τους, απέσπασαν τα χειροκροτήματα και τις αγκαλιές του κόσμου που τους περίμενε.

Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση ανεβάζοντας τον πήχη της επιτυχίας ακόμη ψηλότερα.



Η διαδρομή

Ο αγώνας είχε τόπο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία της Βεργίνας.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι συμμετέχοντες έκαναν «ζέσταμα» τρέχοντας πάνω κάτω στην πλατεία.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 10 το πρωί με τους συμμετέχοντες να μετράνε αντίστροφα τα δευτερόλεπτα. Οι 120 δρομείς στην εκκίνηση, έτοιμοι για τον αγώνα, είχαν την ευκαιρία να τρέξουν μια ενδιαφέρουσα διαδρομή που σχεδιάστηκε για να αναδείξει το φυσικό κάλλος και την ιστορικότητα της περιοχής.

Περνώντας από το τμήμα του τείχους των ανακτόρων των Αιγών, από υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης των ανακτόρων, την πηγή της ομορφιάς, τον ακροκόρινθο πύργο της περιτείχισης των Ανακτόρων και σε κάποιο σημείο είχαν θέα το χώρο των Ανακτόρων του Φιλίππου Β’ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς. Επίσης, από κάποια σημεία της διαδρομής του αγώνα οι συμμετέχοντες είχαν θέα στον κάμπο της Ημαθίας.

Η διαδρομή περιλάμβανε 5% χωματόδρομο, 55% μονοπάτια και 35% δασικό δρόμο, ήταν βατή και με μικρή υψομετρική διαφορά +500μ.

Οι οργανωτές φρόντισαν ώστε στη διαδρομή να υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας νερού και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ, στο 10ο χλμ και στον τερματισμό.

Τον αγώνα σε διάφορα σημεία της διαδρομή κάλυπταν η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας καθώς επίσης και διασωστική ομάδα.

Σε όλους τους δρομείς που τερμάτισαν δόθηκε αναμνηστικό μετάλλιο και σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκε μικρό γεύμα με σουβλάκια.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο Δημοτικό Σχολείο της Βεργίνας στην πλατεία του χωριού, υπήρχαν αποδυτήρια και ιατρείο.

Περισσότερες φωτογραφίες - πληροφορίες στο www.verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο