Από 23 έως 27 Αυγούστου το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας - Δόθηκε συνέντευξη Τύπου

Από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου 2017 θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (2/5), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, με την παρουσία του Δημάρχου Βέροιας.

Το πρόγραμμα 

Στις 23 Αυγούστου θα γίνει παρέλαση των συλλόγων που θα συμμετέχουν το Φεστιβάλ, από την πλατεία Ωρολογίου έως την Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο. 

Στις 24 Αυγούστου  θα γίνει εκδήλωση στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας (πίσω από το γήπεδο της Βέροιας).

Στις 25 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα γίνουν στον Προμηθέα (Εβραίικα μνήματα), 

Στις 26 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα "ανέβει" στη Σφηκιά.

Στις 27 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα κλείσει τις εκδηλώσεις του στην πλ. Ωρολογίου. 

Η έναρξη των εκδηλώσεων έχει οριστεί η 9η βραδινή. 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι όροι συμμετοχής στο Φεστιβάλ, το οποίο φέτος θα επιχειρήσει να επεκταθεί πανελλαδικά, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και οι πληροφορίες για τους χορηγούς και εθελοντές.

Λυκοστράτης - Βοργιαζίδης - Σιακβαράς

Την συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, πέρα από τον Δήμαρχο, ο πρόεδρος της Οργνατικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Θανάσης Σιακαβάρας, η δημοτική σύμβουλος της ελλάσονος μειοψηφίας Πετρούλα Παπαδίνα, ο πρόεδρος της ΕΛΒ Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Βέροιας Στάθης Βακάλης και ο πρόεδρος του Π.Σ. Βεργίνας Βαγγέλης Μητρόπουλος, όλοι τους μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σε ερώτηση του InVeria.gr για το εάν φέτος η ΚΕΠΑ θα συμμετάσχει στην διοργάνωση των εκδηλώσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Βασίλης Λυκοστράτης, απάντησε ότι το νέο Δ.Σ., υπό την προεδρεία του Λεωνίδα Ακριβόπουλου, θα εξετάσει το θέμα, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η ΚΕΠΑ θα είναι δίπλα στο Φεστιβάλ. Ο κ. Λυκοστράτης συμπλήρωσε επίσης ότι η ΚΕΠΑ δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το Δ. Βέροιας, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ο κατεξοχήν φορέας Πολιτισμού του Δ. Βέροιας, η ΚΕΠΑ, εκπροσωπήθηκε μόνο μέσω του τμήματος Λαογραφίας, ενώ ο πολιτικός (Γ. Σοφιανίδης) και ο διοικητικός (Γ. Καμπούρης) προϊστάμενός της τάχθηκαν, έμμεσα ο πρώτος και ευθέως ο δεύτερος, κατά του θεσμού. 

Επιπλέον, μέσα από την διαδικασία των ερωτήσεων αναδείχθηκαν μια σειρά αδυναμιών και προβλημάτων που προέκυψαν την πρώτη χρονιά, για τα οποία υπάρχει δέσμευση και επιθυμία των διοργανωτών να τα επιλύσουν.


Παύλος Σαρημιχαηλίδης

Στάθης Βακάλης

Βαγγέλης Μητρόπουλος

Πετρούλα Παπαδίνα

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο