Δημοτικό Συμβούλιο της... καυτής πατάτας στη Βέροια


Δύο "καυτές πατάτες", αμφότερες προερχόμενες από τα... παλιά, κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Τετάρτη (24/5).

Πρόκειται για την γέφυρα Κούσιου, για την αποπεράτωση της οποίας έγινε δωρεά νέας μελέτης, και για το θέμα του δρόμου Σέλι - Άνω Σέλι, όπου κλήθηκε το Σώμα να συζητήσει την ένσταση του εργολάβου και να γίνει η προσωρινή παραλαβή του έργου. 

Πιο αναλυτικά, στην περίπτωση της γέφυρας Κούσιου, μετά τις γνωστές δυσκολίες στην αποπεράτωσή της, αποφασίστηκε νέος τρόπος κατασκευής της και για τον λόγο αυτό το μελετητικό γραφείο που είχε συντάξει την αρχική μελέτη είχε την... καλοσύνη να συντάξει δεύτερη μελέτη, χωρίς να χρεώσει τον Δήμο, αφού το γραφείο "Ι. Μαυράκης και συνεργάτες" έκανε δωρεά τη νέα μελέτη στην Διαχειριστική Επιτροπή της γέφυρας Κούσιου και, με τη σειρά της, η Επιτροπή κατέθεσε στο Δήμο την μελέτη. Φυσικά, το θέμα για την αποδοχή της δωρεάς της μελέτης έγινε δεκτό μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας (το θέμα για πολλούς κάνει... τζιζ). Τώρα, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, μένει να βρεθεί ένας... γενναιόδωρος εργολάβος που θα προσφέρει... γενναία έκπτωση για το έργο, καθώς τα λεφτά από την πρώτη φάση έχουν μειωθεί και δεν αρκούν για την αποπεράτωση με βάση τον αρχικό προϋπολογισμό...

Στην άλλη περίπτωση, αυτή της υπόθεσης του δρόμου Σέλι - Άνω Σέλι (Κάτω Βέρμιο - Άνω Βέρμιο), παρά το εξώδικο του Δημήτρη Δάσκαλου, πρώην αντιδημάρχου Τεχνικών, που καλούσε το Σώμα να μην κάνει αποδεκτή την προσωρινή παραλαβή του έργου, τελικά η εισήγηση περί προσωρινής παραλαβής, με τον Στέργιο Διαμάντη να ψηφίζει κατά, την Χριστίνα Γαϊτάνου λευκό, ενώ υπήρχαν και απόντες δημοτικοί σύμβουλοι. 

Για πληρέστερη ενημέρωση επί των θεμάτων, στην ιστοσελίδα verianet.gr υπάρχουν βίντεο από τις συζητήσεις των θεμάτων, τα οποία και παραθέτουμε:





Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο