Επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία του Απ. Εμμανουηλίδη για την Ποντιακή Γενοκτονία στην Πατρίδα Βέροιας (βίντεο - φώτο)


Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, της Ποντιακής Γενοκτονίας, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (28/5), στο Ναό Υπαπαντής του Χριστού Πατρίδας Βέροιας. 

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς", ενώ σχετική με την Γενοκτονία ομιλία πραγματοποίησε ο Απόστολος Εμμανουηλίδης.


Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο Αρχιμ. Φιλόθεος, από τη Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, ο οποίος συνοδεύει την Κάρα της Αγ. Παρασκευής που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Ναό (μέχρι και τις 11 το πρωί της Τετάρτης 31/5) και ο πρωτοπρ. Διονύσιος Συρόπουλος, εφημέριος της Πατρίδας. 

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, ο π. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Κουτλουμουσίου Αρχιμ. Χριστόδουλο για την άδεια της μεταφοράς της Κάρας της Αγ. Παρασκευής στην Πατρίδα, καθώς και τον ιερομόναχο αδελφό της Μονής, Αρχιμ. Φιλόθεο, που την μετέφερε, ενώ αντιφωνώντας ο Αρχιμ. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας και τον π. Διονύσιο για την φιλοξενία αναφέρθηκε στην "φλόγα" της πίστης που πρέπει όλοι να κρατούμε άσβεστη, ειδικά στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή:









Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο