Αιχμές Καλαϊτζίδη για το Τελωνείο Βέροιας: "Ιδού η Ρόδος... Περιμένουμε τους Φίλους του Τελωνείου" (βίντεο)


Κατά την χθεσινή (16/10) επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο Νοσοκομείο Βέροιας μπορεί να βγήκε η είδηση ότι εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα, ωστόσο δεν κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του δεν συζητήθηκε μόνο το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έγιναν μετά το τέλος της επίσκεψης στο Νοσοκομείο Βέροιας, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας απάντησαν και σε δύο ερωτήσεις που αφορούσαν σε δύο άλλο μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Ημαθία, τον κάθετο άξονα Βέροιας - Σκύδρας και τις εργασίες στο κτίριο της ΑΜΑΛΕΙΑ Α.Ε. (πρώην περιφερειακή αγορά Κουλούρας) για την εγκατάσταση του Τελωνείου Βέροιας.

Όσον αφορά το θέμα το θέμα του κάθετου άξονα, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι το θέμα προχωρά, είναι ήδη στην μελετητική διαδικασία, έχει προκύψει ο ανάδοχος και περνά από την Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση. Το επόμενο βήμα είναι, με τη συνεργασία της κυβέρνησης, να αναζητηθούν πόροι για την χρηματοδότηση του έργου.

Για το θέμα του Τελωνείου Βέροιας μίλησε κυρίως ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος άφησε σαφείς υπαινιγμούς προς πολλές κατευθύνσεις, τονίζοντας πως ενώ πέρασε πριν από τέσσερις μήνες η έγκριση του χώρου από το Περιφερειακό Συμβούλιο (απόφαση που δεν πάρθηκε εύκολα πρέπει να σημειωθεί, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις ακόμη και από την παράταξη Τζιτζικώστα), ακόμη δεν έχει προχωρήσει τίποτα προς την υλοποίηση των εργασιών. Μάλιστα, ο κ. Καλαϊτζίδης ανέφερε πως, ενώ ο ίδιος ζητούσε 2 εκατ. ευρώ για τις εργασίες, "κάποιοι" είπαν σε συνάντηση που είχε γίνει με αρμόδιους φορείς πως 1 εκατ. ευρώ αρκεί, ενώ το αποκορύφωμα ήταν η δήλωση αιρετού ότι αρκούν 300.000 ευρώ, ποσό που - κατά τον κ. Καλαϊτζίδη - δεν αρκεί σε καμία περίπτωση. "Ιδού η Ρόδος... Περιμένουμε τους Φίλους Τελωνείου, που δήλωναν σε συνέντευξη Τύπου ότι η Περιφέρεια είναι αυτή που μας σταματάει", είπε ο κ. Καλαϊτζίδης, προσθέτοντας πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια εδώ και τόσο καιρό.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως υπήρχε μια υποχρέωση από την Περιφέρεια στο θέμα, να περάσει η παραχώρηση του ποσοστού που κατέχει στο ακίνητο υπέρ της ανέγερσης του Τελωνείου. Ωστόσο, όπως είπε, οι άλλες πλευρές που ανέλαβαν από την δική τους πλευρά τα θέμα, δεν τα έχουν προχωρήσει.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου σχολίασε πως "το θέμα είναι στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ότι είναι θέμα γραφειοκρατικό και ότι χρειάζεται να περάσει από διάφορες επιτροπές. Δεν είναι ότι δεν γίνεται τίποτα, υπάρχει μια γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης".

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις για τα δύο θέματα:


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο