Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας 'Δεσμός' στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας "ΚΑΛΟ – Athens Expo ‘17"


Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» συμμετείχε στην Έκθεση EXPO ΚΑΛΟ, 1-3 Νοεμβρίου, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας στο χώρο Τεχνόπολις στην Αθήνα, με εκπροσώπους του την κ.Γιαννούτσου Σταυρούλα (μέλος ΔΣ) και την κ.Παπαδοπούλου Μαρία (εκπρόσωπος στην ΠοΚοιΣΠΕ).

Η παρουσία του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός», σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κοι.Σ.Π.Ε. και την συμμετοχή και άλλων Κοι.Σ.Π.Ε. από την Ελλάδα, συμμετείχε με το στήσιμο ενός περιπτέρου που αναδείκνυε τα ξύλινα προϊόντα, που κατασκευάστηκαν στο εργαστήριο του Κοι.Σ.Π.Ε., επί της οδού Πλατείας Ρακτιβάν 12 στην Πλατεία Ωρολογίου (δίπλα από το ζαχαροπλαστείο Κριαράς), με τη χρήση Παντογράφου (CNC Router) και έχουν τελειοποιηθεί από ομάδα εργαζομένων του Κοι.Σ.Π.Ε. Είναι μία νέα δράση του Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας, η κατασκευή ξύλινων αντικειμένων και διακοσμητικών, με σκοπό την προώθηση τους στην ευρύτερη αγορά.


Η 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ΚΑΛΟ – Athens Expo ’17, που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σκοπό είχε να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ΚΑΛΟ στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την ΚΑΛΟ. Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.) αποτελεί ένα εναλλακτικό κίνημα για την οικονομία που βασίζεται κατ’ αρχήν στο σεβασμό του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ νωρίτερα απηύθυνε χαιρετισμό η Αν. Υπουργός Εργασίας, κα.Ράνια Αντωνοπούλου.

Το κοινό ήρθε σε επαφή με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες 150 κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών εργαζομένων από όλη την Ελλάδα, που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομίας. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εργαστήρια και συζητήσεις για το πώς συστήνονται κοινωνικές επιχειρήσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υποστηριχθούν.


Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «Δεσμός» είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εργασίας, συμμετείχε σε workshops σχετικά με την ανάπτυξη του, ενώ μας τίμησε και με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Βέροιας κ.Κορωνάς Θεόφιλος, ο οποίος δεσμεύτηκε για την περαιτέρω στήριξη των προσπαθειών του «Δεσμού» στην Ημαθία, με σκοπό την κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και επανένταξη ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος ΔΣ
Κοι.Σ.Π.Ε. Ημαθίας «ΔΕΣΜΟΣ»
Γραμματικόπουλος Ηλίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο