Ημαθία: Σε κλίμα συγκίνησης ο 3ος Δρόμος στη μνήμη των 21 Μαθητών του ΓΕΛ Μακροχωρίου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απριλίου ο 3ος Δρόμος 21 Μαθητών στο Μακροχώρι Ημαθίας, ένας αγώνας αφιερωμένος στη μνήμη των 21 Μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο στα Τέμπη το 2003.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φιλίππου Βέροιας και του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας.

Ο «3ος Δρόμος 21 Μαθητών» περιλάμβανε τις κατηγορίες: 7.700μ. ηλικίας 16 ετών και άνω, 3.000μ. αγώνας Περιπατητικός Δρόμος Υγείας ηλικίας 16 ετών και άνω, 2.000 αγώνας Γυμνασίων, 1.000μ. αγώνας Δημοτικών και Αγώνας ΑΜΕΑ 250μ.

Για την άψογη διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της αστυνομίας και της Τροχαίας η οποία εφάρμοσε με επιτυχία τα μέτρα τάξης προς διευκόλυνση αυτών που συμμετείχαν αλλά και των θεατών.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς με σύμμαχο τον καλό καιρό, όλα κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης και δεν υπήρξαν τυχόν προβλήματα ή τραυματισμοί.
Αξίζει να σημειωθεί πως λήφθηκαν σημαντικά μέτρα ασφαλείας στον αγώνα των μαθητών Δημοτικών σχολείων, καθώς η συμμετοχή των μικρών μαθητών ήταν πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό το λόγο, στην εκκίνηση, μέχρι τα πρώτα 100 μέτρα, οι λιλιπούτειοι δρομείς, ακολουθούσαν έναν ενήλικα δρομέα, ο οποίος αργότερα αποχώρησε.

Όσον αφορά τον αγώνα των 7,7χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Σταμούλης Γιώργος, δεύτερος ο Νεοφώτιστος Νικόλαος και τρίτος ο Δημητριάδης Αμβρόσιος. Από τις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Σουλιώτου Αλεξάνδρα, δεύτερη η Μποχώρη Δήμητρα και Τρίτη η Ηλιάδου Φωτεινή.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα των 7,7χλμ. ΕΔΩ.

Μετά το πέρας της διεξαγωγής των αγώνων, ακολούθησαν χαιρετισμοί και απονομές στην πλατεία των 21 Μαθητών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου Μαρίας Βλαζάκη, η οποία δεν μπόρεσε να κρατήσει τη συγκίνησή της και τα δάκρυά της καθώς διάβαζε τα ονόματα των 21 αδικοχαμένων μαθητών.

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο