ex-Αιρετικά: Τα νταούλια και οι ζουρνάδες στους πανηγυρισμούς δείχνουν πολλά...


Από το 2014 που εκλέχθηκε Δήμαρχος Βέροιας ο Κώστας Βοργιαζίδης, που την είχαν "στήσει" απ' έξω ζουρνατζίδες για τους πανηγυρισμούς αλλά τους ζητήθηκε ευγενικά να αποχωρήσουν, φτάσαμε στο 2019 στην Αλεξάνδρεια, που με νταούλια και ζουρνάδες πανηγύρισαν πρόωρα οι υποστηρικτές του - τελικώς ηττημένου - Κώστα Ναλμπάντη... 

Αναμφισβήτητα, είναι δικαίωμα του καθενός να πανηγυρίζει, αλλά για την δική μας αισθητική τουλάχιστον το "σεμνά και ταπεινά" δίνει άλλο τόνο στην όποια διαδικασία. Άσε που σε οριακά αποτελέσματα ελοχεύει ο κίνδυνος να γίνεις ρεζίλι. 

Πολλά πράγματα έχουμε να διορθώσουμε εδώ στη Βέροια, αλλά τουλάχιστον έχουν κατακτήσει πλέον ένα ωραίο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, στον οποίο μετέχουν όλοι (ή οι περισσότεροι) υποψήφιοι Δήμαρχοι, τόσο το 2014 όσο και το 2019. Και το επίπεδο φαίνεται τόσο στους νικητές, όσο και στους ηττημένους. 

Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να αποκτήσουμε τον ίδιο "πολιτισμό" και κατά τη διάρκεια της θητείας των δημοτικών συμβουλίων, αλλά κυρίως να αναλάβει η κάθε πλευρά τις πρωτοβουλίες εκείνες ώστε να εξαληφθεί ο λαϊκισμός, ο αυταρχισμός και ό,τι άλλο σε... "ισμό"! 

ΥΓ: Όσο πιο χαμηλό το επίπεδο, τόσο πιο έντονα τα πανηγύρια θαρρώ... 

ΥΓ2: Άτιμε νταουλτζή, ξεσηκώνεις με τα ντάμπα ντούμπα τον κόσμο και αν αλλάξει κάτι, παίζεις τον ίδιο σκοπό... απέναντι!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο