Θάνατος 21χρονου κατά την διάρκεια απόπειρας κλοπής καλωδίων χαλκού – Σύλληψη των δύο συνεργών του

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
 
Στην Βέροια Ημαθίας σήμερα 31/03/2011 και περί ώρα 00:15 διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Βεροίας από δύο ημεδαπούς ηλικίας 20 και 23 ετών, ημεδαπός άνδρας 21 ετών όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ειδικότερα ο θάνατος του 21χρονού ημεδαπού επήλθε όταν στην περιοχή Μέση Ημαθίας, όπου μετέβη μαζί με 20χρονο ημεδαπό με ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του θανόντα προκειμένου να αφαιρέσουν από υποσταθμό της ΔΕΗ καλώδια χαλκού, αναρριχήθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ και στην προσπάθεια του να διακόψει την παροχή ρεύματος από καλώδια, υπέστη ηλεκτροπληξία και  έπεσε στο έδαφος.

Επιπλέον ο 23χρονος ημεδαπός στην προσπάθεια του να ματαιώσει την δίωξη του 21χρονου θανόντα αφαίρεσε ένα κόφτη μετάλλων από το ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και τον απέκρυψε εντός ΙΧΕ αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Ο 20χρονος και ο 23χρονος ημεδαπός συνελήφθησαν και μαζί με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βεροίας.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Πέρα από το πλαίσιο της τραγικής είδησης, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες γενικότερες επισημάνσεις:
    Ο λόγος δεν είναι ποτέ αθώος. Υποκρύπτει υπολανθάνουσες αντιλήψεις και προωθεί (άθελά μας ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις) φαινόμενα κοινωνικού καθοδηγητισμού. Και για να γίνω πιο σαφής, ρωτώ: Είναι απαραίτητο σε ένα δελτίο τύπου, που δεν ξέρω αν είναι δικό σας ή της αστυνομίας (μπορείτε να μας το διευκρινίσετε), να αναφέρεται η λέξη «ημεδαπός» 6 φορές, αντί για κάποια άλλη λέξη του καθημερινού μας λεξιλογίου (π.χ. νεαρός)? Ξέρετε τι υποδηλώνει αυτό? Υποδηλώνει το πόσο ριζωμένος είναι σε ορισμένους ο ρατσισμός, γεγονός που παρουσιάζεται περίτρανα στην προκειμένη περίπτωση αντεστραμμένο. Ο δράστης είναι ημεδαπός (σε συνάρτηση-αντιδιαστολή με τον συνήθη ύποπτο, τον αλλοδαπό) και όχι κάποιος Βεροιώτης ή νεαρός ή οτιδήποτε άλλο. Δυστυχώς ο ρατσιστικός λόγος εξακολουθεί να εκφράζεται με τρόπο «ύπουλο» και η ρηματική εξουσία της εποχής μας τείνει να γίνει χειρότερη από τα γκλοπς αυτών που την προωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο είναι δελτίο Τύπου της Αστυνομίας και το δημοσιεύσαμε αυτούσιο.

    Σχετικά με τον χαρακτηρισμό "ημεδαπός", είναι στο πλαίσιο των κλισέ εκφράσεων της Αστυνομίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ακριβώς είναι που λέω. Οι κλισέ εκφράσεις δείχνουν και κλισέ πεποιθήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο