Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέπεμψε η Επιτροπή τις ανακλήσεις αδειών για 13 καφέ μπαρ της Βέροιας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συγκληθεί εκτάκτως εντός των ημερών για το θέμα αυτό, παρέπεμψε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας τα 14 θέματα της χθεσινής συνεδρίασης τα οποία αφορούσαν σε ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ) κυρίως επί της οδού Εληάς και Ανοίξεως, για αυθαίρετες κατασκευές (επεκτάσεις).


Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα ξεκινούσε στις 11.00 π.μ., καθυστέρησε όμως επί μια ώρα, λόγω της προσύσκεψης των μελών της, κεκλεισμένων των θυρών, που αποφάσισαν την παραπομπή των θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση ανακοινώθηκε στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που παραβρέθηκαν, συνοδευόμενοι (κάποιοι) και από τους δικηγόρους τους. Η επιτροπή (παρόντες ήταν οι: Κ. Βοργιαζίδης, Αρης Λαζαρίδης, Θοδ. Θεοδωρίδης, Γιώργος Μιχαηλίδης, Αργύρης Γκαμπέσης, Κατίνα Κοστογλίδου, Δημήτρης Δάσκαλος και η αντιδήμαρχος Βέτα Αρχοντάκη) παρέπεμψε τις ανακλήσεις θεωρώντας ότι «πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα και ότι πρέπει να μπουν κάποιες γραμμές και να λειτουργήσουν από δω και πέρα τα πράγματα όπως πρέπει».

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον πρόεδρο της Επιτροπής αντιδήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης παρεμβαίνοντας ως δικηγόρος, που εκπροσωπούσε ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ, τόνισε ότι όλα τα καταστήματα πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως τη νομιμότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στις άδειες που είχαν βγάλει, αλλά έθεσε ζήτημα άνισης μεταχείρισης επιχειρήσεων που παλαιότερα τους δόθηκε προθεσμία αποκατάστασης της νομιμότητας ενώ τώρα δεν δίνεται σε κανέναν. Ζήτησε λοιπόν να δοθούν προθεσμίες ώστε οι ενδιαφερόμενοι που έρχονται για πρώτη φορά στην Επιτροπή να μπορούν να αποκαταστήσουν την όποια παρανομία τους, πριν πάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι η απόφαση της Επιτροπής ήταν συνολική ωστόσο θα ληφθεί υπόψιν  η παράμετρος που τέθηκε, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο από όλες τις πλευρές.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και παρατηρήσεις μελών της Επιτροπής, στην κατεύθυνση μιας λύσης «χρυσής τομής» αλλά και μιας «αυτοκριτικής» τόσο για την ανοχή των όποιων παρανομιών εδώ και χρόνια όσο και για την όποια άνιση μεταχείριση καταστημάτων. Τέθηκε επίσης και η πλευρά των πολιτών οι οποίοι με εκατοντάδες καταγγελίες δηλώνουν ότι δεν ανέχονται πλέον αυτή την κατάσταση με τις αυθαίρετες επεκτάσεις στα πεζοδρόμια.

Εν κατακλείδι, κυριάρχησε η αναγκαιότητα τήρησης της τάξης και της συμμόρφωσης απέναντι στο νόμο, από όλους και προς όλους, όπως τονίστηκε αρχικά και από τον πρόεδρο. Δεν αποφεύχθηκε ωστόσο κι ένα θερμό επεισόδιο φραστικής επίθεσης από ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ στην Επιτροπή, το οποίο έληξε «αναίμακτα» με την παρέμβαση και την ανάλογη αντιμετώπιση των ψυχραιμότερων…
Συζητήθηκε επίσης η τροποποίηση του κανονισμού χορήγησης αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) και λειτουργίας πεζοδρόμων, την οποία η επιτροπή θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Πηγή: Εφημ. "Λαός" - Συντάκτης: Σ. Γκ.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/11, 10:35 μ.μ.

    Πρέπει επιτέλους να δωθεί μια λύση σε αυτή την αηδία που είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε καθημερινώς στο κέντρο της πόλης. Ακόμα κι αν το Δ.Σ δεν είναι διατεθημένο να κάνει κάτι λόγω συμφερόντων, πρέπει να επέμβει ακόμα πιο δυναμικά ο εισαγγελέας. Θα του φέρει κανείς αντίρρηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/11, 11:08 μ.μ.

    ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ 'ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ'ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ,ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ....ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΚΥΡ ΔΙΚΗΓΟΡΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/5/11, 10:31 π.μ.

    Δήλωση σε τοπική εφημερίδα έκανε και ο εκπρόσωπος των συγκεκριμένων μαγαζιών και ζητούσε να γίνουν πεζόδρομοι οι οδοί Εληάς και Μητροπόλεως για να απλωθούν και άλλο τα τραπέζια(!!!!!) και να κάνουν και έναν διάδρομο για τους πεζούς (για να μην φωνάζουν οι κάτοικοι λέμε εμείς).

    Μεγάλο θράσος έχουν. Απύθμενο.
    Μήπως σας ενοχλούν οι πεζοί που θέλουν να περπατάνε στην πόλη τους? Μήπως σας ενοχλούν που θέλουν να κοιμούνται τα βράδυα ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ και δεν σας αφήνουν να έχετε τέρμα την μουσική μετά τις 12?
    Μήπως να φύγουν οι κάτοικοι από το κέντρο να σας διευκολύνουν?
    Μήπως να σας δώσουμε τα κλειδιά της πόλης?

    Μάλλον δεν έχετε καταλάβει σε τί σημείο έχετε φτάσει τους κατοίκους του κέντρου. Και αν η αντιπαράθεση συνεχιστεί αυτοί που θα φύγουν ΔΕΝ θα είναι οι κάτοικοι από το κέντρο αλλά κάποιοι άλλοι που αυθαιρετούν χρόνιά τώρα χάρη στην ατολμία ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/5/11, 1:22 μ.μ.

    Σωστά τα γράφετε και τα λέτε,αλλά όπως πάντα εμείς οι πολίτες την πληρώνουμε την νύφη!Τα παιδιά δίνουν εξετάσεις αυτήν την περίοδο και η μουσική από τα αυτοκίνητα στο διαπασών όχι μόνον στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες τα βράδυα είδικά..Οι πολίτες κουράστηκαν πια ας βάλουνε οι άρχοντες του δήμου μία τάξη...Φτάνουν τα λόγια...Πράξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/5/11, 4:05 μ.μ.

    Θα ήθελα να ζητήσω κάτι και από εσάς. Το έγραψα και στο blog του Συμβουλίου νεολαίας και ο πρόεδρος δεσμεύτηκε να το γράψει. Ζητώ να γράψετε κι εσείς ποιοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα πάρουν το μέρος των καταστημάτων. Να ξέρουμε επιτέλους με ποιους έχουμε να κάνουμε. Για την προηγούμενη τετραετία ξέρουμε και ποιοσ ήταν από πίσω. Θέλουμε να ξέρουμε και τώρα.

    Ένας αγανακτισμένος Βεριώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/5/11, 6:02 μ.μ.

    Καλά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα είναι για πολύ γέλιο. Είναι απλά αλλού.

    Για την Ελληνοφρένεια στον ΣΚΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/5/11, 7:55 μ.μ.

    Σωστά αναφέρει ο 4:05. Να μας πείτε τα ονόματα όσων δημοτικών συμβούλων είναι απέναντι από τους κατοίκους του κέντρου και υποστηρίζουν όσους δεν τηρούν το νόμο (καθίσματα/κάπνισμα/μουσική).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/5/11, 9:14 μ.μ.

    Σε οποιαδήποτε άλλη σοβαρή χώρα στην Ευρώπη αυτά είναι τα αυτονόητα για κάθε δημοτική αρχή, η προστασία δηλαδή των κατοίκων από κάθε είδους αυθαιρεσίες. Δυστυχώς εδώ πρέπει πρώτα να φτάσουμε στο "δεν πάει άλλο" για να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.
    Πράξτε επιτέλους για μία φορά τα αυτονόητα. Δώστε οριστικές λύσεις, να εφαρμοστούν οι νόμοι χωρίς ημίμετρα και ήξεις αφήξεις.

    Επενέβει και ο Εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/5/11, 1:12 π.μ.

    Μια μικρή παρατήρηση σε συνέχεια των πιο πάνω σχολίων. Συμφωνώ απόλυτα με τους προηγούμενους και θέλω να καταγγείλω κάτι με σκοπό, αν γίνεται , να ακουστεί σαν ερώτηση στο Δ.Σ. Αφού στις τρεις καταγγελίες αφαιρείται η άδεια λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πως γίνεται κάποια μαγαζιά να έχουν δεκάδες καταγγελίες και να λειτουργούν ακόμη? Ποια η θέση των νομικών συμβούλων του Δήμου? Επίσης αληθεύει πως έχει ενημερωθεί και ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης για το θέμα των καταστημάτων αυτών? Γιατί αν αληθεύει τότε ο διασυρμός του Δήμου και της Δημοτικής αρχής θα είναι τεράστιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο