Περίεργες αναθέσεις στον Δήμο Βέροιας που ίσως επιφέρουν και ποινές αργίας!

Όπως προαναφέραμε, φαίνεται πως κάποια μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με την ποινή της αργίας. 
Οι παραπάνω πληροφορίες βασίζονται στην ρητή αναφορά του νόμου 3852/2010 (Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης) και συγκεκριμένα στο άρθρο 75 (Λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής), παράγρ. 9. 

Στην παράγραφο αυτή αναφέρεται:

"Μέλος της επιτροπής δεν μπορεί να μετάσχει στη συζήτηση ενός θέματος εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον. Απόφαση που έχει ληφθεί κατά παράβαση της διάταξης αυτής είναι άκυρη. Το μέλος που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας".

Και όμως, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, στις 30 Μαρτίου, όπου πάρθηκε η υπ' αρ.απόφαση 92/2011 (Ορισμός δικηγόρων Βέροιας και ανάθεση για διεκπεραίωση έρευνας μερίδων στο κτηματολόγιο Βεροίας και άμεση ενέργεια διόρθωσης είτε με την διαδικασία του πρόδηλου είτε με την κατάθεση αγωγών όπου επιβάλλεται), διαφαίνεται πως υπήρξε η "σοβαρή παράβαση καθήκοντος", καθώς παρά την σαφέστατη απαγόρευση της συμμετοχής στη συνεδρίαση μελών της επιτροπής, "εφόσον ο ίδιος ή συγγενής του έως το δεύτερο βαθμό εξ αίματος ή εξ αγχιστείας έχει υλικό ή ηθικό συμφέρον", συνέβη το αντίθετο...

Όπως όλα δείχνουν, εάν και εφόσον τηρηθεί ο νόμος φυσικά, θα έχουμε αλλαγές στον Δήμο Βέροιας,  τόσο στους δημοτικούς συμβούλους, όσο και στους αντιδημάρχους...

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/5/11, 10:06 π.μ.

    Καλημέρα,για να καταλάβω σωστά ισχύει για όλεσ τις συνεδριάσεις,είτε είναι δημοτική ή κοινοτική?Καιρός ήτανε γιατί πολλά συμφέροντα έχουν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, προφανώς ισχύει για όλες τις περιπτώσεις, όχι τώρα με τον Καλλικράτη, αλλά και παλαιότερα. Είναι το αυτονόητο!

    Βέβαια, είναι ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχει το κάθε Συμβούλιο να αποφασίσει επί των θεμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο