Οικολόγοι Βέροιας: Ερωτήσεις προς τους κ.κ. Δάλλα και Δάσκαλο

"Διαβεβαιώνει λοιπόν ο κ. Δάλλας (και τώρα ο κ. Δάσκαλος) ότι, το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με τον βιολογικό καθαρισμό των Ριζωμάτων είναι μια ηλεκτρολογική βλάβη, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Οτι από την ηλεκτρολογική βλάβη έχει βγει εκτός λειτουργίας ένα τμήμα του βιολογικού και ότι είναι θέμα χρόνου η αποκατάσταση του. 
Όσον αφορά τον βιολογικό, ο κ. Δάλλας υπογράμμισε ότι είναι ένα πλήρες πρότυπο έργο, το οποίο πέρασε από όλα τα στάδια ελέγχου.

Μπορείτε να μας απαντήσετε  κ. Δάλλα στα παρακάτω; Όχι βέβαια ότι περιμένουμε απαντήσεις. Είναι εύκολο να δείς την αλήθεια ή το ψέμα, με απλά πράγματα. Όσο για ελέγχους, ας μην συζητάμε. Την επόμενη του ελέγχου, ξέρουν οι πάντες τι συμβαίνει.

1-     Πότε έγινε η ηλεκτρολογική βλάβη και ποιο τμήμα βγήκε εκτός; Τώρα στα κοντά ή κάποια χρόνια πρίν; Δηλαδή, έγιναν και κάποιες δαπάνες για την αποκατάσταση ή όχι ακόμη;

2-     Όταν δημιουργήθηκε η ηλεκτρολογική … αστοχία, ενημερώθηκε κάποια υπηρεσία και πότε; Δεν ήσασταν υποχρεωμένος να το κάνετε αυτό εγγράφως;

3-     Πόσος είναι ο λίγος χρόνος για την αποκατάσταση; Μια μέρα, πέντε μήνες τρία χρόνια;  Μήπως «αποκαταστάθηκε» η βλάβη; Γιατί χθές Τρίτη ενώ στις 6 το πρωί, το σύνολο των βρώμικων νερών πήγαιναν στο διπλανό ρέμα, στις 12 το μεσημέρι, πήγαιναν στις άδειες δεξαμενές και ο χώρος καθαρίστηκε στοιχειωδώς.

4-     Τέτοια έργα για να λειτουργήσουν, θέλουν και εξειδικευμένο προσωπικό. Με γνώσεις πολύ συγκεκριμένες. Υπάρχει τέτοιο προσωπικό και βρίσκεται στην εγκατάσταση; Μετρήσεις της ποιότητας του νερού υπάρχουν;

5-     Σ΄αυτό το… «πρότυπο» έργο, έγιναν έλεγχοι. Τα βρήκαν όλα καλώς; Μήπως βρήκαν προβλήματα;

6-     Ο κάδος απορριμμάτων που είναι κάτω από τον εσχαρισμό και γεμάτος νερά και στερεά, άδειασε ποτέ;  Πως άδειασε και που πήγε το περιεχόμενο; Κάποια ημερομηνία και επίσημα έγγραφα υπάρχουν;

7-     Μπορείτε να μας πείτε όταν σε τρείς τέσσερις μέρες γεμίσουν οι δεξαμενές, τι θα γίνει στη συνέχεια;  Περιμένουμε με ενδιαφέρον. Πάντως να αδειάζουν νύχτα μην το σκέφτεστε.

8-     Αφού δουλεύει καλά, θα πρέπει να υπάρχει και αγωγός τελικής διάθεσης των  επεξεργασμένων λυμάτων. Πού βρίσκεται και πότε έτρεξε έστω λίγο επεξεργασμένο νερό από αυτόν; Όταν τρέχει νερό, κάνει αυλάκι. Τέτοιο υπάρχει μόνον εκεί που έτρεχε το σύνολο των ακατέργαστων λυμάτων.

Τώρα, δεν τα αναφέρουμε όλα, ως πάγια τακτική από μέρους μας. Απαντήσεις δεν θα πάρουμε. Τουλάχιστον να ξέρουν οι πολίτες ότι είναι πολύ δύσκολο να τους παραμυθιάζει κάποιος. Τέλος, εάν σας συκοφαντούμε, προφανώς και θα ζητήσετε αποκατάσταση της αλήθειας από την Δικαιοσύνη. Εμείς πάντως, εδώ είμαστε.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ"

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/11, 8:41 π.μ.

    Φτάνει πάντα,φταίει ο κακός καιρός,ποιός θα αναλάβει τελικά τις υποχρεώσεις του?ΚΑΝΕΝΑΣ...Πάντα οι άλλοι φταίνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/5/11, 8:31 π.μ.

    Δηλαδή περιμένουν να τους απαντήσει κάποιος;
    Καλά κρασά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο