"Να αναδειχθεί ο Ρωμαϊκός δρόμος της Βέροιας" ζητά η Λίνα Μενδώνη

Σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δ. Βέροιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 08 Ιουλίου μεταξύ της Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και της Γενικής Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού, κας. Λίνας Μενδώνη. Η κα. Μενδώνη, η οποία συνοδευόταν από την Προϊσταμένη της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα. Κοτταρίδη, τον Προϊστάμενο της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Πέτκο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ. Πολιτισμού, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τη Δήμαρχο Βέροιας και την επιστημονική της συνεργάτιδα, κα. Πάτρα Θεολογίδου για τα τρέχοντα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής, σχετικά με τον τομέα του Πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας υποστήριξε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να αναδειχθεί εκ νέου ο Ρωμαϊκός δρόμος, πρόταση που βρήκε σύμφωνη τη Δήμαρχο Βέροιας η οποία υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια διακριτικής ερμηνείας των αποφάσεων των Δικαστηρίων» ενημερώνοντας την κα. Μενδώνη ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί προκαταρκτική μελέτη. Συμφωνήθηκε επίσης η δημιουργία εξειδικευμένης ιστορικής διαδρομής, συνεπικουρούμενης από την ανάδειξη αρχαιολογικών αντικειμένων που θα τοποθετηθούν σε ειδικά σημεία του δρόμου.

Συμφωνία επίσης επετεύχθη και στο αίτημα του Δήμου σχετικά με τη δημιουργία κοινού εισιτηρίου για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί εκατέρωθεν η ροή πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ του κέντρου της πόλης και της Βεργίνας.

Στο θέμα των υπογείων διαδρομών και της ανάδειξης του καταχωμένου, κάτω από τις πολυκατοικίες, πολιτισμικού πλούτου της πόλης, παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων, κυρίως λόγω ενστάσεων της κας. Κοτταρίδη, ενστάσεων σχετικών με την πολιτισμική αξία του αρχαιολογικού υλικού όσο και με την ασφάλεια της συγκεκριμένης εκθεσιακής περιοχής. Η κα. Θεολογίδου επεσήμανε ότι οι υπόγειες διαδρομές έχουν ήδη λειτουργήσει με επιτυχία, προσελκύοντας την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους περί τα 900 άτομα ενώ σημείωσε ότι «πρόκειται για δράση που δεν υλοποιεί ο Δήμος αυτόνομα και χωρίς έγκριση, αλλά ήδη γνωστή και εγκεκριμένη στην προηγούμενη ηγεσία της αρμόδιας Εφορείας».

Σε γενικές γραμμές, η κα. Μενδώνη υποστήριξε ότι «λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου πρέπει να ιεραρχηθούν και να στηριχθούν από μελέτες και τεκμήρια», γεγονός στο οποίο συνηγόρησε τόσο η Δήμαρχος Βέροιας όσο και η κα. Θεολογίδου η οποία και τής παρουσίασε συνοπτικό έντυπο μελετών και προτάσεων που έχουν κατά καιρούς υποβληθεί τόσο στο Υπουργείο όσο και στις δύο Εφορείες.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/7/11, 2:02 π.μ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η κα ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ .
    ΑΝ ΣΑΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ? ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/7/11, 10:29 π.μ.

    ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΕΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΤΗ ΑΡΧΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΛΟΣ.Ο ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ.ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΛΙΜΝΑΖΕΙ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ.ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ.ΟΛΑ ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΟΥΝ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΑΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ,Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΝΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ,Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΟΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΖΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΗ ΘΕΩΡΩ ΔΕ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/7/11, 12:22 μ.μ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΚΑ(ΑΣΧΗΜΑ). ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΤΙ ΕΤΑΞΕ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΡΑΨΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ,ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΓΩ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΣ.ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΦΟΡΑΩ ΓΥΑΛΑ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΖΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΈ ΜΟΥ, ΕΔΩ ΠΗΡΕ ΧΡΗΜΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ...ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ!!!''Πάρε το αυγό και κούρεψε το'', δηλαδή!

    Για τόσο οραματίστρια μιλάμε, που δόθηκε η ευκαιρία με χρηματοδότηση για ανάπλαση της πόλης και αυτή τη κλώτσησε!Και χωρίς να έχει επίγνωση της πράξης της, τόσο μικρόπνοα σχέδια έχει.
    Αλλά το χειρότερο είναι ότι ελάχιστοι Βεροιώτες αντιστάθηκαν, όλοι οι άλλοι που θα μπορούσαν να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της Βέροιας και να απαιτήσουν ριζοσπαστική ανάπλαση, δε μίλησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο