Χελιδονίσματα και Χελιδονοφωλιές στη Βέροια

Για ακόμη μία χρονιά πραγματοποιήθηκε  το λαϊκό έθιμο «Χελιδονίσματα» που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α’θμιας εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας την Τετάρτη 21.3.2012, με αφορμή την υποδοχή της πρώτης ημέρας της Άνοιξης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί  και μαθητές   Δημοτικών σχολείων της πόλης της Βέροιας (1ο, 2ο, 5ο, 13ο, 16ο).   

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Χάρης Κουρουζίδης,  υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Α’θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας στην οποία συμμετείχαν  μέλη  της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας από το πρόγραμμα «Αγρα» καθώς και μέλη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης   του προγράμματος “Youth in action”.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης όλοι οι μαθητές φορώντας στεφανάκια με λουλούδια στο κεφάλι και κρατώντας χάρτινα χελιδόνια,  συγκεντρώθηκαν με τους συνοδούς τους στο γραφείο της Δημάρχου και μετέφεραν το μήνυμα της Άνοιξης και της ελπίδας, της αναγέννησης και της χαράς τραγουδώντας  κάλαντα της εποχής γνωστά και ως «χελιδονίσματα». 

Εκεί τους υποδέχθηκαν η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Αλληλεγγύης Βαρβάρα Σταυροπούλου, ενώ στη συνέχεια  με υλικά που διέθεσε η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας τα παιδιά κατασκεύασαν στην πλατεία του Δημαρχείου φωλιές,  προσφέροντας έτσι στους φτερωτούς μας φίλους έτοιμες κατοικίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 ΣχόλιαΚάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο