Συνάντηση Δημάρχου Βέροιας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη με την  Δήμαρχο Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 για σημαντικά τρέχοντα ζητήματα του Δήμου Βέροιας. 

Στη συνάντηση συζητήθηκε η  προτεινόμενη από το ΑΠΘ  αλλαγή  χρήσης της έκτασης στην οποία φιλοξενείται σήμερα το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. Η Δήμαρχος, γνωστοποίησε στον Υπουργό την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής όπως προέκυψε και από σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, να κινηθεί ο Δήμος Βέροιας νομικά  διότι ο Δήμος έχει επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά στο χώρο όπου στεγάζεται το  Τμήμα.

Ζήτησε, επίσης, την ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας στο ΕΣΠΑ με δεδομένο ότι πολλοί, κυρίως νέοι, επιστρέφουν στον πρωτογενή τομέα, καθώς και να προχωρήσουν τα αρδευτικά και ταμιευτήρες  από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος  Μπαλτατζής». Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο αξιοποίησης της αγοράς της Κουλούρας  με εκφρασμένη και την άποψη του Υπουργού να προχωρήσει στη   δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με την κατατεθειμένη πρόταση του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει συνεργασία των δύο πλευρών.

Τέλος,  αντάλλαξαν απόψεις για  συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να αξιοποιηθεί περισσότερο το ΚΕΓΕ με την ανάπτυξη κέντρου ροδακίνου και βιολογικών λαχανικών όπως επίσης και  μονάδας υλοποίησης πρότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πρόταση την οποία κατέθεσε η Δήμαρχος στον Υπουργό.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής η Δήμαρχος κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την Βέροια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο