Η Λ.Α.Σ. Βέροιας για το "φιάσκο" του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας με θέμα τα μέτρα της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Βέροιας καταγγέλλει τα εξής:

1. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν και έπεται να απολυθούν, η Διοίκηση του δήμου αποδεικνύει για άλλη μια φορά, άθλια και προκλητικά, ότι είναι ο νεροκουβαλητής της συγκυβέρνησης, το μακρύ χέρι της κρατικής διοίκησης και φέρνει ένα εισηγητικό ακριβές αντίγραφο των αποφάσεων της συγκυβέρνησης απαιτώντας με κυνικό τρόπο από τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης να το στηρίξουν.

2. Απέδειξε η Διοίκηση του δήμου ότι το δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε είχε προσχεδιάσει να το μετατρέψει σε φιάσκο, γιατί στην πραγματικότητα και επί της ουσίας δεν ήθελε να προκύψει καμιά απόφαση, ούτε για τις μορφές κινητοποιήσεων που έθεσαν οι εργαζόμενοι. Την αναστολή δηλαδή της λειτουργίας των υπηρεσιών του δήμου για δύο ημέρες, αφού η πρόταση των εργαζόμενων δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία με ευθύνη της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης,

3. Όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, όσοι επιχειρούν να συνταιριάξουν την βαρβαρότητα των κυβερνητικών μέτρων με τα συμφέροντα των εργαζόμενων, όσοι ανέξοδα και υποκριτικά «χαϊδεύουν αυτιά και χτυπούν στην πλάτη τους εργαζόμενους», για να αποκρύψουν την στήριξη που παρέχουν όλα τα χρόνια στην ακολουθούμενη αντεργατική πολιτική έρχεται η στιγμή που δεν μπορούν να κρυφτούν.

Δηλώνουμε στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη ότι η διοίκηση του δήμου θα σταθεί αρωγός, συμπαραστάτης στον αγώνα τους για να μην γίνει καμιά απόλυση, να μην περάσει το μέτρο της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, να μην χάσει κανένας την δουλειά του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο