Είναι κατάντια γιατί...

Πολύς λόγος γίνεται κατά καιρούς για το χαμηλό επίπεδο της Βουλής των Ελλήνων, κυρίως λόγω των πεζοδρομιακών συμπεριφορών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ή των εριστικών αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) και λιγότερα συχνά των ΑΝ.ΕΛ., που συχνά καθιστά την αίθουσα του Κοινοβουλίου ισάξια κακόφημου μπαρ της δεκαετίας του '60, στον Πειραιά... 


Είναι γεγονός ότι οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής έχουν βρει πολλούς υποστηρικτές, κυρίως σε ανθρώπους που στο μυαλό τους αντί της λέξης "αντίλογος" έχουν το υβρεολόγιο, ενώ αντί της λέξης "πολιτική διαμάχη" έχουν τα κλωτσομπουνίδια. 

Από την άλλη, όσο και οι ίδιοι δεν το παραδέχονται και ψέγουν όσους πιστεύουν στην θεωρία των "δύο άκρων", υπάρχει και στον αριστερό χώρο η "κόκκινη αυγή", η οποία το μόνο στο οποίο διαφέρει με την Χρυσή Αυγή είναι ο λόγος για τον οποίο βρίζει, εμπλέκεται σε καβγάδες, προκαλεί. Φυσικά, αυτή η ακραία μορφή του αριστερού άκρου δεν έχει εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, καθώς υπάρχει κυρίως στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά ή τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι πρώτοι, άτομα φασιστικής νοοτροπίας που πλέον έχουν απροκάλυπτα δείξει τις διαθέσεις και την ανύπαρκτη δημοκρατική Παιδεία, βρίζουν, απειλούν, δέρνουν όποιον είναι διαφορετικός (φυλετικά κ.α.), καθώς και όποιον είναι αριστερός και αντιδρά στην παρουσία τους.

Οι δεύτεροι, βρίζουν και εμπλέκονται σε καβγάδες με τους πρώτους.

Προφανώς, και μόνο η ύπαρξη ατόμων με την ιδιοσυγκρασία, το επίπεδο, την αντίληψη των βουλευτών και των μελών της Χρυσής Αυγής, είναι κατάντια. 

Και, είναι κατάντια όχι επειδή ξαφνικά οι φασίστες και οι νεοναζί στην Ελλάδα αυξήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν, αλλά επειδή η δοκιμασμένη και επιτυχημένη μέθοδος των απολυταρχικών ιδεολογιών βρήκε τόσο εύκολα πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα.

Είναι κατάντια, επειδή ο απαίδευτος Έλληνας δεν μπορεί να καταλάβει πως αυτός που βρίζει τα "λαμόγια" τους πολιτικούς, δεν είναι απαραίτητα "Άγιος" ή "Σωτήρας", χωρίς καν να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα.

Είναι κατάντια, γιατί ο βολεψάκιας Έλληνας δεν μπορεί να αντιληφθεί πως έχουν πιάσει τον σφυγμό του, λένε ότι θέλει να ακούσει, τα γυρίζουν σύμφωνα με την περίσταση, τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα του, αλλά αυτός "φτιάχνεται" επειδή "τα χώνουν άγρια".

Είναι κατάντια, καθώς είναι τόσο κομπλεξικός ο Έλληνας που, θέλει να τον εκπροσωπεί κάποιος που είναι ίσης ή κατώτερης κοινωνικής μόρφωσης, για να μπορεί να τον αισθάνεται πιο... οικείο.

Είναι κατάντια, διότι παρά τις πλείστες όσες αποδείξεις με ντοκουμέντα πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν αναφερθεί (παλαιότερα και πρόσφατα) υπέρ του Χίτλερ και του Ναζισμού δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, καθώς πιστεύουν μια απλή δήλωση σε τηλεοπτικά κανάλια που λένε πως "δεν είναι ναζιστές".

Είναι κατάντια, αφού δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε Παιδεία στην χώρα μας και ακόμα και σήμερα, που η πληροφορία είναι ανοιχτή σε όλους, υπάρχουν ακόμη άτομα που λειτουργούν με παρωπίδες των άκρων.

Κατάντια να μην έχεις μάθει, ακούσει ή διδαχθεί τι πάει να πει φασισμός - ναζισμός και να τον ανέχεσαι, χωρίς να σκέφτεσαι πως αργά ή γρήγορα μπορεί εσύ ή το παιδί σου να πέσεις θύμα των ίδιων σου των επιλογών...

Και, φυσικά, κατάντια είναι όλη η πολιτική ζωή, είτε πρόκειται για τους τραμπουκοφασίστες, είτε για τα αρχιλαμόγια, είτε για τα στρατιωτάκια, είτε για τους επίδοξους "μακρυχέριδες", που ο καθένας από την πλευρά του "ασελγεί" πάνω στον Ελληνικό λαό.

Κατάντια να έχεις την Χρυσή Αυγή στη Βουλή, κατάντια να έχεις αυτούς που μέχρι τώρα έκαναν πάρτι στην πλάτη του λαού, κατάντια να έχεις και αυτούς με λαϊκισμό και "φύκια με μεταξωτές κορδέλες" θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού, για να γίνουν (όπως δείχνουν τα... κουκιά) το νέο ΠΑΣΟΚ, που εδραίωσε την διαφθορά και νομιμοποίησε την μίζα, την αρπαχτή και το... φίλημα κατουρημένων ποδιών για μια θέση στο Δημόσιο, κατάντια να βλέπεις αυτούς που μέχρι χθες είχαν βουτηγμένο το χέρι στο... μέλι, τώρα να φωνάζουν επειδή βάλανε κουτάλια και το ζαχαρώσανε!

Αλλά, πάνω από όλα είναι κατάντια να είσαι και εσύ ανάμεσα σε αυτούς που επιχείρησες ή κατάφερες να αποκτήσεις οφέλη με πολιτικό μέσο, σήμερα να εξοργίζεσαι και να αγανακτείς με την... κατάντια!

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/7/13, 12:43 π.μ.

    ΔΕν μ' ενδιαφέρει άμα θα δημοσιεύσεις το σχόλιό μου.

    Ένα θα σου πω: αν έγραψες αυτό το άρθρο, πριν τα γαλλικά του Σαμαρά, σε συγχωρώ. Αλλιώς, αυτά που λες είναι κατάντημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και ούτε μας δεν μας ενδιαφέρει η συγχώρηση ενός ανωνύμου, ενημερώνουμε πως το κείμενο γράφτηκε με αφορμή τα όσα έγιναν (πάλι) στη Βουλή την Πέμπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/7/13, 2:47 μ.μ.

    Τι σχέση έχουν τα γαλλικά του Σαμαρά με το κείμενο και αυτά που αναφέρεται; Σωστά τα λέει, αλλά μάλλον και ο παραπάνω τύπος κατάντια είναι, της μιας ή της άλλης περίπτωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο