Βέροια: Ανεξάρτητος ο Χρ. Τσιούντας λόγω... "ναι σε όλα" Τσαβδαρίδη

Την παραίτησή του από την παράταξη Τσαβδαρίδη υπέβαλλε ο πρώην Δήμαρχος Δοβρά και νυν δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Χρήστος Τσιούντας, επειδή, όπως είπε, δεν μπορεί να ανήκει στην παράταξη ενός ατόμου που ψήφισε το πολυνομοσχέδιο που "έσφαξε" αυτοδιοίκηση και εργαζομένους.

Η έγγραφη παραίτησή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας έγινε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Τετάρτη 21/8 στο πρώην Δημαρχείο Απ. Παύλου.

Το κείμενο της παραίτησης του Χρήστου Τσιούντα είναι το εξής:

Προς

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
Βέροια, 21 Αυγούστου 2013

Κύριε Πρόεδρε,

Την 10η Ιουλίου του 2013 το Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα το πολυνομοσχέδιο. Κατά την εισαγωγή του θέματος, σωστά είπατε, ότι γίνεται "σφαγή" των εργαζομένων και έπρεπε να κάνουμε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για να δούμε ποιές ενέργειες μπορεί να σηματοδοτήσει μια απόφαση του Δ.Σ., η οποία με παρόμοιες άλλων Δ.Σ. Δήμων ίσως να αποτελέσουν ένα φραγμό, μια ανάσχεση αυτής της "σφαγής". Κάνατε και συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες συμφώνησα. Προτάσεις έκαναν και ο κ. Γιαννουλακης και η κα. Σοφρονοφ και ο κ. Δαληγκάρος (εκπρ. των εργαζομένων) και συμφώνησα, με το σύνολο αυτών , για το λόγο αυτο, πρότεινα, εσείς, ο κ. Γιαννουλακης, η κα. Σοφρονοφ και ο κ. Δαληγκάρος να συντάξετε κείμενο το οποίο θα ήταν και η απόφαση -ομόφωνη του Δημοτικού συμβουλίου η οποία θα περιείχε τις προτάσεις και τις δυναμικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Δυστυχώς ούτε σε αυτό το ευαίσθητο και σοβαρό θέμα βρέθηκαν κοινά σημεία. Το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στείλει γράμμα...στο Υπουργείο Εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης σύμφωνα με την εισήγηση της κας. Δημάρχου. Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, και ψηφίστηκε από 153 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και του κ. Τσαβδαρίδη, αρχηγού της παράταξης που ανήκω. Δεν τον κατηγορώ. Εάν ήμουν στη θέση του πιθανόν το ίδιο να έκανα. Δεν ρίχνεις εύκολα μια κυβέρνηση σε περίοδο μιας τέτοιας κρίσης οικονομικής. Αλλά δεν ταιριάζει σε εμένα μετά την εξέλιξη αυτή να παραμείνω στην παράταξη. Δηλώνω ότι απο σήμερα θα είμαι ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βέροιας. Άλλωστε αυτό το «ανεξάρτητο της τοπικής αυτοδιοίκησης» με εκφράζει περισσότερο και το έκανα πράξη, εγώ και οι συνεργάτες μου στις τοπικές εκλογές του 2006 του πρώην Δήμου Δοβρά, προεκλογικά και μετεκλογικά.

Με τιμή,

Χρήστος Τσιούντας
Βίντεο από το Verianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο