Βέροια: Δεν κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος της γέφυρας "Κούσιου"

Σε μια ακόμη μακροσκελή, ανούσια για την τελική έκβαση, συζήτηση για την γέφυρα "Κούσιου" επιδόθηκε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Τετάρτης (21/8), κατά την συνεδρίαση που έγινε στο πρώην Δημαρχείο Μακροχωρίου. Αφορμή για τη νέα συζήτηση, ήταν η αποδοχή ή όχι της κήρυξης ως έκπτωτου της αναδόχου εταιρίας κατασκευής.

Τα δεδομένα, λίγο - πολύ γνωστά:

Η αρχική μελέτη δεν προέβλεπε την κατασκευή ικριωμάτων, η ανάδοχος εταιρία ισχυρίζεται πως δεν είναι στις συμβατικές της υποχρεώσεις και ως εκ τούτου, έπρεπε να αναλάβει ο δήμος τις πρόσθετες εξωσυμβατικές εργασίες, ο Δήμος από την άλλη θεωρεί ότι είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας. Το θέμα έχει φτάσει στα διοικητικά δικαστήρια και αναμένεται να βγει σχετική απόφαση.

Εν τω μεταξύ, οι εργασίες (που ούτως ή άλλως πήγαιναν με πολύ αργούς ρυθμούς) έχουν σταματήσει τον Δεκέμβριο του 2012.

Στις 11/6/2013 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κήρυξε έκπτωτο τον ανάδοχο του έργου, ο ανάδοχος έκανε ένταση, το τεχνικό συμβούλιο της Π.Ε. Ημαθίας γνωμοδότησε υπέρ της έντασης (άρα κατά της έκπτωσης) και κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

Δύο ήταν οι επιλογές:

- Ή να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος του έργου, γεγονός που σημαίνει πολυετή καθυστέρηση, "ναυάγιο" του έργου και δικαστικές περιπέτειες με πιθανή μεγάλη ζημία του Δήμου, αφού όπως ήρθαν τα πράγματα, ο εργολάβος έχει νομικά ερείσματα για τις καθυστερήσεις και δεν θα είναι καθολική η υπαιτιότητά του

- Ή να παραμείνει στο έργο...

"Μονόδρομο" χαρακτήρισαν την απόφαση οι Άρης Λαζαρίδης, Κώστας Βοργιαζίδης κ.α., ενώ από την ελάσσονα μειοψηφία το δίλημμα χαρακτηρίστηκε ως "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".

Από την άλλη, πρώτος ο Γιώργος Μιχαηλίδης και εν συνεχεία και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, δήλωσαν ότι ψηφίζουν λευκό και άλλοι ότι απέχουν από την ψηφοφορία, για να προστατευθούν από τυχόν νομικές περιπέτειες...

Τελικά, δεν εγκρίθηκε η απόφαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για έκπτωση της αναδόχου εταιρίας, με ψήφους 16 υπέρ, 3 λευκά, 2 "παρών" και με τους υπόλοιπους (5-6 άτομα) να απέχουν. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο