Επεισοδιακά και με ισχνή πλειοψηφία εγκρίθηκε ο 5ος ΑΠΕ της γέφυρας "Κούσιου"


Επεισοδιακά και με ισχνή πλειοψηφία εγκρίθηκε ο 5ος ΑΠΕ της γέφυρας "Κούσιου"...

Στην ψήφιση του 5ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (18/12), με το κατώτατο όριο των 11 ψήφων, το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Μάλιστα, η υπερψήφιση έγινε αλλαγή της ψήφου στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας του κ. Μωυσιάδη, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει διαμαρτυρόμενος ότι θα ψηφίσει λευκό επειδή είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι από την αίθουσα. 

Επιπλέον, ο κ. Μωυσιάδης τόνισε ότι επιλέγει τον προσωπικό του διασυρμό (με την αλλαγή της ψήφου) προκειμένου να ψηφιστεί η εισήγηση, ωστόσο θα παραιτηθεί το πρωί της Πέμπτης από δημοτικός σύμβουλος!

Το θέμα του 5ου ΑΠΕ συζητήθηκε για μια ακόμη φορά παρουσία του δωρητή κ. Γιάννη Κούσιου, με τον αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη να εισηγείται την ψήφιση του ΑΠΕ ως μονόδρομο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Επικουρώντας τον εισηγητή ο αντιδήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι αν δεν ψηφιστεί ο ΑΠΕ, ο εργολάβος θα λάβει 5% του προϋπολογισμού του έργου (50.000 ευρώ+εργασίες που έχει κάνει) επειδή φεύγει με υπαιτιότητα του δήμου. Αν ο ΑΠΕ ψηφιστεί, πρέπει να γίνει συμπληρωματική σύμβαση, κι αν αυτή γίνει δεκτή από το ελεγκτικό συνέδριο θα προχωρήσει το έργο, αρκεί φυσικά να προχωρήσει ο εργολάβος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα κηρυχτεί έκπτωτος.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να περάσει η σύμβαση πριν τις 17/2/2014, να δώσουμε μια ευκαιρία στο έργο και σε εμάς τους ίδιους», τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.


Τοποθετήσεις συμβούλων

Παυλίδης: Αν του δώσουμε 248.000 του ΑΠΕ θα γίνει η γέφυρα; Μας πήγε στα δικαστήρια για 900.000. Τι μας διασφαλίζει; Αναξιόπιστος ο εργολάβος.

Θεοδωρίδης: Δεν μπορεί να γίνει η γέφυρα μ’ αυτόν τον εργολάβο. Απέχω.

Καγκελίδης: Δεν απαντήθηκε το σκεπτικό του πρώην αντιδημάρχου κ. Δάσκαλου από την υπηρεσία, παρότι λέει ότι ο εργολάβος οφείλει λεφτά όχι που ζητά κιόλας. Αδειάσαμε την αρμόδια υπηρεσία απευθυνόμενοι σε νομικούς. Έπονται καταλογισμοί. Αδιέξοδη η κατάσταση, και με το ναι και με το όχι ζημιώνεται ο δήμος.

Νεστορόπουλος: Εμείς θα απέχουμε για να μπορέσει να περάσει η απόφαση. Ψηφίστε τον ΑΠΕ για να είναι η ζημιά μικρότερη για τον δήμο. Δείξαμε ανικανότητα να απορροφήσουμε χρήματα δωρεάς.

Δήμαρχος: Μακάρι να μπορούσαμε να διώξουμε τον εργολάβο χωρίς να μας ζητά υπέρογκα ποσά. Δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό και ποιο λάθος, ειλικρινά. Αντίστροφη μέτρηση άρχισε, όπως κι αν ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η αποχή δεν είναι όμως σοβαρή στάση, ειδικά στα κορυφαία θέματα. Μεγάλο μέρος των καθυστερήσεων οφείλεται στην ευθυνοφοβία και τη διασπορά φόβου.

Λαζαρίδης: Σε όποια προσφυγή έκανε ο ανάδοχος σε αποφάσεις μας δικαιωνόταν. Γι’ αυτό φτάσαμε ως εδώ.

Παυλίδης: Είναι προσβολή ότι υπεκφεύγω με την αποχή. 3,5 χρόνια τους χειρισμούς δεν τους έκανα εγώ.

Πηγή: laos-epea.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο