Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την απελευθέρωση της Βέροιας στο 1ο Γυμνάσιο


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την απελευθέρωση της Βέροιας στο 1ο Γυμνάσιο... 

Με την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βέροια 16 Οκτωβρίου 2012 - Η απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό» ξεκίνησαν οι δραστηριότητες της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για το έτος 2014.

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές δύο τμημάτων του 1ου Γυμνασίου Βέροιας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είχε δημιουργήσει η Ε.Μ.Ι.Π.Η. με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, στο ευρύτερο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα έτη. Η επίσκεψη και παρουσίαση του προγράμματος έγινε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, κατόπιν πρόσκλησης του υπεύθυνου καθηγητή Δρ. Χρήστου Σκούπρα, μέλους της Ε.Μ.Ι.Π.Η., από τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Ι.Π.Η., κ. Εμμανουήλ Ξυνάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάχθηκε στην ευρύτερη ύλη του μαθήματος της νεότερης ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου στη σχετική ενότητα του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου. Οι μαθητές παρακολούθησαν με ευχαρίστηση το πρόγραμμα, ενώ άξια μνείας είναι η προσοχή και η συμμετοχή τους στην παρουσίαση του υλικού και ιδιαίτερα του πρωτογενούς αρχειακού υλικού (έγγραφα, εφημερίδες, φωτογραφίες) που σχετίζεται με την ιδιαίτερη αυτή σελίδα της τοπικής ιστορίας της Βέροιας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο