Πόσο, γιατί και σε τι είμαι καλύτερος από αυτόν;


Πόσο, γιατί και σε τι είμαι καλύτερος από αυτόν;

Επειδή πολύς λόγος γίνεται σχετικά με την... ονοματολογία, τόσο για υποψήφιους Δημάρχους, όσο και για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και ήδη πολλοί είναι έτοιμοι να ρίξουν... φαρμάκι για τα άτομα που επέλεξαν να εκτεθούν δημοσίως - δεδομένου ότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται ενοχλητική - επιτρέψτε μας μερικές σκέψεις.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως μόρφωσης, επαγγέλματος κλπ, να θέσει εαυτόν προ της κρίσης των συμπολιτών του, ειδικά για την θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Σε ένα συμβούλιο, για να υπάρχει πραγματικά αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας, χρειάζονται όλοι, από καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι αγρότες, από 60ρηδες μέχρι 18ρηδες, άνδρες και γυναίκες, έμπειροι και άπειροι.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι (θεμιτά κατά την άποψή μας) πρέπει να εξετάζονται ενδελεχώς, για τα προσόντα, την εμπειρία, την ικανότητα κλπ. Από την άλλη, φυσικά με ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δεν θα πρέπει να αναζητούμε ακριβώς τα ίδια προσόντα από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους...

Φανταστείτε ένα Συμβούλιο μόνο με γιατρούς ή δικηγόρους! Επαγγελματικό Σωματείο θα ήταν, όχι Δημοτικό Συμβούλιο... Αλλά, φανταστείτε - αντίστοιχα - ένα συμβούλιο μόνο με αμόρφωτους πολίτες.

Η χρυσή τομή είναι κάπου στη μέση και για τον λόγο αυτό, καλά θα κάνουν όσοι σχολιάζουν δεικτικά τις υποψηφιότητες συμπολιτών μας, να αναρωτηθούν - βαθιά μέσα τους και με κάθε ειλικρίνεια: "Εγώ, πόσο και σε τι είναι καλύτερος από αυτόν;".

Αν βρείτε πολλούς λόγους για να θεωρείστε καλύτεροι, μην μείνετε στα - εκ του ασφαλούς - χλευαστικά σχόλια, αλλά βγείτε μπροστά, εκτεθείτε! Και τότε, οι συμπολίτες μας θα αποφανθούν ποιος εκ των δύο είναι ο καλύτερος...

Ναι στην κριτική επί θέσεων και απόψεων, όχι όμως σε προσωπικά χτυπήματα κάτω από τη μέση (όπως συνήθως συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα άλλα). Και, κυρίως, σεβασμός προς κάθε πρόσωπο!
Ν.Β.
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο