Τα Παραμύθια στο Ασανσέρ: Ανοιχτή παράσταση για το κοινό στις 9/2


ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ - Ελληνικά λαϊκά παραμύθια: 10.000 μαθητές  |  800 εκπαιδευτικοί  | 50 παραστάσεις... Εσείς δεν  θα τη δείτε;

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 11:30 - Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας...

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας φέτος το χειμώνα επέλεξε να παρουσιάσει το έργο του Τάσου Ράτζου «Παραμύθια στο ασανσέρ» σε σκηνοθεσία του ίδιου. 

Το έργο, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2014 και απευθυνόταν αποκλειστικά σε μαθητές σχολείων, μετά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του ανοίγει την θεατρική του πλατεία σε όσους, μεγάλους και μικρούς, θέλουν να ζήσουν από κοντά τα παραμύθια και το μαγικό τους κόσμο. 

Η ανάγκη ανάδειξης της αυθεντικότητας και της χρηστικότητας του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού ήταν εξαρχής δεδομένη. Οι γονείς, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά όμως που ήθελαν να παρακολουθήσουν και για δεύτερη φορά τα «Παραμύθια» μας έδωσαν την ιδέα για μια ακόμα παράσταση. 

Ελάτε λοιπόν να μπλέξουμε την πεζή πραγματικότητα με την ανάμνηση του παραμυθιού των παιδικών μας χρόνων. Να ξαναβρούμε την αθωότητα που τόσο μας λείπει και της λείπουμε. Εξάλλου, τα παιδιά μας το προτείνουν. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν…

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:30π.μ.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά. 


Λίγα λόγια για το έργο

Πέντε άγνωστοι άνθρωποι συναντιούνται κάθε πρωί, μοιράζονται τον ελάχιστο χώρο ενός ασανσέρ και τη μεγάλη  αγάπη τους για τα παραμύθια…      
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο που συνδυάζει την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με την  καθημερινή πραγματικότητα.

Σκοπός της παράστασης είναι  ν’ απαντήσει στην ερώτηση αν σήμερα υπάρχει ανάγκη να ξανά -ακουστεί το ελληνικό λαϊκό παραμύθι.  Αν δηλαδή μέσα σ΄ αυτό υπάρχει ύλη χρήσιμη για  τον σύγχρονο άνθρωπο- και ιδιαίτερα για τα παιδιά, που δυστυχώς πλήττονται από την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, που έχει χτίσει έναν παραμυθόκοσμο, πρόναο του  πειθήνιου  καταναλωτή-  κι αν διαπιστώσουμε πως, ναι, είναι κόσμος απαραίτητος, τότε να φτιάξουμε και χώρο για το παραμύθι.
.
Η ταυτότητα της παράστασης 

Συντελεστές

Τάσος Ράτζος κείμενο-σκηνοθεσία,  
Ιωάννα Στεφανοπούλου σκηνικά-κοστούμια
Θοδωρής Παπαδημητρίου μουσική 
Ειρήνη Κολογηρά επιμέλεια κίνησης   
Αγγέλω Παπαγγελοδήμου βοηθός σκηνοθέτη

Παίζουν: 
Καρακώστα. Νάγια   
Κωχ Αλέξανδρος 
Μανδρέκα Καλλιόπη 
Ορφανού Μαρία, 
Συργιόπουλος Μιχάλης  

Πληροφορίες – προπώληση: 3ος όροφος Χώρου Τεχνών, 2331078140, 141, 142

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο