Ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους στο Φανάρι


Ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους στο Φανάρι...

Την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς ενίσχυση της διακονίας του ζήτησε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος ο οποίος επισκέπτεται την Ιερή Καθέδρα της Πρωτόθρονης Εκκλησίας της Ορθοδοξίας.

Ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους πραγματοποιεί την πρώτη του προσκυνηματική επίσκεψη στο Φανάρι και την Πόλη μαζί με τον γέροντά του, Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους δέχθηκε σε ακρόαση στο ιδιαίτερο πατριαρχικό γραφείο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, κατά τη διάρκεια σύντομου διαλείμματος των εργασιών της Συνάξεως των Προκαθημένων των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη Κίτρους ανήκει στις Μητροπόλεις των «Νέων Χωρών», δηλαδή σε αυτές που το 1928 η διοίκησή τους παραχωρήθηκε επιτροπικώς στην Εκκλησία της Ελλάδος ενώ το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρεί την πνευματική καθοδήγησή τους.Πηγή: amen.gr | Φώτο: megali-ekklisia.blogspot.com - Ν. Μαγγίνας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο