Κ. Καλαϊτζίδης: Η πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει τον αγωγό φυσικό αερίου ΤΑΡ προς όφελος των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών της Ημαθίας


Ενημερωτική συνάντηση με στελέχη του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ, ο οποίος θα διέλθει και από την περιοχή της  Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  12 Ιανουαρίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κ.Κώστα Καλαϊτζίδη, με θέμα τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν στους κατόχους γης, απ΄ όπου  θα περάσει.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που είχε ο κ. αντιπεριφερειάρχης για το δίκτυο το οποίο διέρχεται σε μήκος 4,5 χιλιόμετρα και σε έκταση 780 στρεμμάτων, στάθηκε στην αναγκαιότητα η Ημαθία, να ωφεληθεί από την διέλευση του αγωγού, ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη δευτερεύουσα υποδομή για χρήση, τόσο σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις, όσο και στα νοικοκυριά της περιφερειακής μας ενότητας.

«Η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την Θράκη και την Βόρεια Ελλάδα και η αξιοποίηση 1 δις. κυβικά μέτρων φυσικού αερίου ετησίως, δίνει την δυνατότητα στην Ημαθία να αποκτήσει φθηνή ενεργειακή ύλη, τόσο για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, όσο και για τα νοικοκυριά μας. Είναι επιβεβλημένο καθήκον της κεντρικής κυβέρνησης  να μεριμνήσει στην κατασκευή της απαραίτητης δευτερεύουσας υποδομής δικτύου για αυτό τον σκοπό. Σε συνεργασία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τους συναδέλφους μου των όμορων περιφερειακών ενοτήτων θα κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Καλαϊτζίδης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο