Ανήγαγαν σε μείζον ζήτημα για τη Βέροια μία θέση στάθμευσης Αστικού

Ένα ασήμαντο, κατά τη γνώμη μας, θέμα, αυτό της σταύθμευσης Αστικού Λεωφορείου σε σημείο που επί 30 χρόνια σταθμεύει, απλά τώρα έγινε κάτι σαν πεζοδρόμιο - προέκταση πεζοδρομίου, το ανήγαγαν σε μείζον θέμα της πόλης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα (9/3).

Το θέμα απλό, φαινομενικά τουλάχιστον. Στο σημείο μπροστά από την εκκλησία του Αγ. Θεολόγου (εκεί που προ αναπλάσεως ήταν τα εκδοτήρια), πάντα στάθμευε ένα Αστικό Λεωφορείο. Τώρα με την αστική ανάπλαση, το σημείο εκείνο έγινε πεζοδρόμιο, ασύμμετρο με το υπόλοιπο και πιο χαμηλό, γεγονός που δείχνει ότι έγινε με προοπτική εκεί να ανεβαίνει όχημα.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, τόσο από τον Παύλο Παυλίδη, όσο και από τον Άρη Λαζαρίδη, σε κοινή σύσκεψη μεταξύ Εφορείας Αρχαιοτήτων, Δήμου Βέροιας και Αστικού ΚΤΕΛ, συμφωνήθηκε από κοινού ότι το σημείο εκείνο θα χρησιμεύει για στάθμευση Αστικών.

Τώρα, προέκυψε θέμα, καθώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν δίνει την συγκατάθεσή της για τη στάθμευση, καθώς αυτή θα επηρεάζει την ορατότητα του μνημείου!

Να σημειωθεί ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον ΚΟΚ, που επιτρέπει τέτοια στάθμευση, εφόσον πρόκειται για ΜΜΜ.

Η θέση του Δημάρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, ήταν ξεκάθαρη: Ναι στην στάθμευση του Αστικού, όπως γινόταν τόσα χρόνια

Που "σκάλωσε" το θέμα; Στην διαμαρτυρία ενός πολίτη (που πήρε τον λόγο κατά παράβαση του κανονισμού, καθώς δεν εκπροσωπούσε ομάδα πολιτών) και στη νομική ερμηνεία, για το αν η θέση της Αρχαιολογίας είναι δεσμευτική ή απλά γνωμοδοτική. 

Μετά από 1.30, περίπου, ώρα συζήτηση, δόθηκε αναβολή στο θέμα, για να διερευνηθούν τα όρια - ο περίβολος της εκκλησίας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει δικαίωμα παρέμβασης η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Όοοολα τα παραπάνω, για μία θέση στάθμευσης...

Αν έρθει κανένα σοβαρό θέμα (μέχρι στιγμής δεν...), τι λέτε να γίνει; Μακάρι εκεί να υπάρξει πιο μεγάλη αποφασιστικότητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο