ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας: Σεμινάρια με θέμα "Βήματα για τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου στο σχολείο"

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πέλλας διοργάνωσαν κύκλο Σεμιναρίων Πολιτιστικών Θεμάτων, με τίτλο: «Βήματα για τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου στο σχολείο». Τα σεμινάρια  ξεκίνησαν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Π του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

Ο κύκλος σεμιναρίων περιλαμβάνει:
1. Εισήγηση και βιωματικό εργαστήριο, με θέμα: «Δημιουργία ομάδας», το οποίο πραγματοποιήθηκε από την κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. Το εργαστήριο εστίασε στο ζήτημα της θεατρικής ομάδας στο σχολείο, το ρόλο του εμψυχωτή  και  πώς να χτίσουμε τη δυναμική της ομάδας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/3/2015, από τις 10:30 έως τις 13:30. 

2. Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Επαφή με το κείμενο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. Το εργαστήριο θα εστιάσει στην ανάγνωση του θεατρικού κειμένου, στη δραματολογική ανάλυση και στον  αυτοσχεδιασμό. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/3/2015, από τις 10:30 έως τις 13:30.

3. Εισήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, με θέμα: «Σκηνικές και ενδυματολογικές προτάσεις – «λύσεις», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις κα Αναστασία Χατζηλιάδου, θεατρολόγο, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό θεατρικής Αγωγής και κ. Χριστίνα Θάλασσα θεατρολόγο, σκηνογράφο.  Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 28/3/2015, από τις 10:30 έως τις 13:30.

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.Π του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο