Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη γυναίκα από την "Καλλιθέα"

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησε την Κυριακή 8/3 ο Μ.Α.Σ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» στα γραφεία του συλλόγου. Τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε ο πρόεδρος της κ.Κώστας Τοπαλίδης, που υπογράμμισε ότι αυτή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΚΑΛΛΙΘΙΩΤΙΚΑ 2015». 

Στη συνέχεια παρέμβαση έκανε η κ.Κούλα Χατζηθεοδωρίδoυ εκπρόσωπος της ΟΓΕ που αναφέρθηκε στους στόχους της καθώς και στη δράση της για τα τοπικά-λαϊκά προβλήματα στα τελευταία δύο χρόνια επαναλειτουργίας της στη περιοχή. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η ιατρός-νευρολόγος κ.Ευαγγελία Βέλλιου που ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «…Η  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει γυναίκες αντιμέτωπες με μια βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους που ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Οι περισσότεροι από τους βάρβαρους νόμους στο όνομα της κρίσης και προς χάριν της κερδοφορίας είναι ίδιοι για άνδρες και γυναίκες. Όμως στην πράξη μετατρέπονται σε διπλό ασφυκτικό βάρος για τις γυναίκες, τις αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες για μερικό, συμπληρωματικό μισθό στην οικογένεια. Αναπαράγουν αναχρονιστικές αντιλήψεις για την ισοτιμία των δύο φύλων, για τη «συνευθύνη» στις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Η  βαθιά οικονομική κρίση ήταν η πρόφαση και η αφορμή για μια νέα επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων και στη μητρότητα…. Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Σήμερα οι νέες τεχνολογίες και η επιστήμη έχουν απογειώσει την παραγωγικότητα της εργασίας και όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν μια σταθερή και μόνιμη δουλειά, μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας, με ελεύθερο χρόνο για τις γυναίκες και τις οικογένειες τους, που θα τον διαθέτουν στην κοινωνική δράση, σε πολιτιστικές ή αθλητικές δραστηριότητες για να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και ανάγκες τους.

Οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μπορούν να εξασφαλίσουν ουσιαστική προστασία της μητρότητας και αναγνώριση του κοινωνικού της ρόλου.
Συνεχίζουμε για τη ζωή που μας αξίζει …..

Στη συνέχεια υπήρξε πλούσιος διάλογος με τις παρευρισκόμενες και προσφέρθηκαν εδέσματα  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο